Av yasağının 4 buçuk ay sonra kalkmasıyla balık sezonu bugün başladı. Balıkçılar, özellikle palamut ve istavritin bol olduğu bir sezon bekliyor

Balıkçının umut sezonu

Balık sezonu, 15 nisanda başlayan av yasağının bitmesiyle bugün yeniden başladı.
Sularımızda her geçen yıl balık stoğu azalıyor. Balıkçılığın devam etmesi ve halkın balığa ulaşması için ilk uyarı kendisi de Karadenizli olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi: "Uzun yıllar Türkiye'ye balık yedirmek istiyorsak kurallara uygun avcılık yapmamız gerekiyor. Avcısı, satıcısı ve tüketicisiyle su ürünlerimizi hep birlikte korumalıyız."

Ordu Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz ise başlayan sezon öncesi balıkçıların aylar öncesinde başlayan hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Balıkçıların yaz dönemi boyunca ilk olarak teknelerini onardığını aktaran Karadeniz, sezonun açılmasına bir ay kala da ağlarını tamir ettiğini ifade etti.

Karadeniz, "Hepimiz çok heyecanlıyız. İnşallah bu sezon geçen sezona göre daha bereketli geçer" dedi.

Özellikle palamut ve istavritin bol olduğu bir sezon yaşanmasını beklediklerini vurgulayan Karadeniz, "Zaten palamut günler öncesinden kendisini gösterdi. Palamudun geçen sezona göre çok daha bol olacağını tahmin ediyoruz. Bu da vatandaşlarımızın daha ucuza balık tüketeceği anlamına geliyor" diye konuştu.

Sezondan ümitliyiz

Perşembe Medreseönü Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mutlu Demir de Ordu'da 6 bin kişinin balıkçılıktan geçimini sağladığını aktardı. Binlerce balıkçının hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezona "vira bismillah" dediğini vurgulayan Demir, tüm balıkçılara bereketli bir sezon dileğinde bulundu.

Balıkçıların büyük bir bölümünün gece yarısından itibaren gırgır tekneleriyle Karadeniz'e açıldığını söyleyen Demir, "Yeni sezondan ümitliyiz. Geçen yıl kötü geçen sezonu bu sene telafi ederiz, inşallah" şeklinde konuştu.