Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nın bir bölümüne bir yıldır hafriyat alanı olarak kullanıldığını bildirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sulak alana hafriyat döküyor

BİRGÜN EGE

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Kuzey Ege bölgesinin önemli sulak alan ekosistemlerinden biri olan Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nın bir bölümünün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıldır hafriyat alanı olarak kullanıldığını bildirdi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na moloz döküm işleminin acilen durdurulması için başvuruda bulunduğu ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından talebe olumsuz yanıt verildiği belirtildi.

balikesir-buyuksehir-belediyesi-sulak-alana-hafriyat-dokuyor-873722-1.

“HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin bu işlemi ivedilikle durdurması ve alanı eski haline getirmesi gerekli iken, moloz dökümüne ve alanı doldurmaya devam etmesi hem Çevre Kanununun 9. maddesine hem de Sulak Alan Yönetmeliğine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Bu işlem kabul edilemez. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin bu hukuksuzluğa bir an önce son vermesini, alana moloz dökümünü ve dolgu işlemini ivedilikle durdurmasını ve alanı eski haline getirmesini talep ediyor, sulak alanları korumakla yükümlü olan T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Koruma Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü acilen bir kez daha göreve davet ediyoruz. Bu konuda hukuki yollara başvuracağımızı bildiririz.”