Balıkesir’in Edremit ilçesinde, alıkoydukları kadınlara cinsel saldırıda bulunan, örgüt liderinin talimatları ile esnafı gasp ve tehdit eden 8 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir'de alıkoydukları kadınlara cinsel istismarda bulunan 8 kişi gözaltına alındı
Fotoğraf: AA

Balıkesir’de yurttaşları zorla çiftlik evine götürüp işkence eden ve alıkoydukları kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu tespit edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Edremit KOM Büro Amirliği, suç örgütü üyelerinin yurttaşları zorla çiftlik evine götürüp, burada zorla alıkoyarak işkence ettiklerini, belirledi.

Alıkoydukları kadınlara cinsel saldırıda bulunan, örgüt liderinin talimatları ile esnafı gasp ve tehdit eden 15 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Harekete geçen ekipler, örgüt lideri ve üyelerinin bulundukları evlere eş zamanlı baskın yaptı.

Evlerde yapılan aramalarda 14 tabanca, 21 şarjör, 217 tabanca fişeği, 17,2 gram esrar, 13 gram metamfetamin, 15 sentetik ecza hapı, 6 tüfek, 4 tüfek şarjörü, 74 tüfek kartuşu, 7 cep telefonu ve sim kartlar ele geçirildi.

Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

(DHA)