Balıkesir'de BirGün Okur Buluşması gerçekleşti. Etkinlikte konuşan yazar Barış İnce, "BirGün gazetesi sadece halkın özgür haber alma hakkı için değil, diğer medya kuruluşlarındaki basın emekçileri için de bir direnç noktasıdır” dedi.

Balıkesir'de BirGün Okur Buluşması: BirGün gazetesi direnç noktasıdır

Gazeteci yazar Barış İnce, BirGün Okurları buluşmaları çerçevesinde Balıkesir BirGün Gazetesi okurları ile biraraya geldi. CHP, EMEP, HDP, SOL Parti ve KESK Temsilcilerinin de olduğu buluşmaya çok sayıda BirGün okuru katıldı.

BirGün Gazetesinin patronsuz bir gazete olduğunu ifade eden İnce, “BirGün patronsuz ama sahipsiz değil. BirGün’ün sahibi halktır yani okuyucularıdır”dedi. Yayın hayatına 2004 yılında başaldığından beri AKP iktidarının uyguladığı neo liberal piyasacı politikalarına karşı emekten, emekçiden yana kamucu politikaları ilke olarak benimsediklerini belirten İnce, AKP iktidarının ilk gününden bugüne Türkiye’deki medya yapılanmasında taşları yerinden oynattığını ifade etti. İnce, “Ülkemizde medyanın %90’i artık işleri gazetecilik olmayan, ihale kovalayan patronlarının sesi olan, süreç içerisinde de tamamıyla Saray’a bağlanan ve Saray’ın sesi olma işlevi dışında bir görevleri bulunmayan havuz medyasına dönüşmüşlerdir. Böylesi bir süreçte BirGün gibi, Evrensel, Cumhuriyet gibi bağımsız basın organları toplumun özgür haber alma hakkı için can simidi olmuşlardır. BirGün gazetesi sadece halkın özgür haber alma hakkı için değil, diğer medya kuruluşlarındaki basın emekçileri için de bir direnç noktasıdır” dedi.

Okur buluşması, okurlardan gelen sorular ve gazeteye yönelik önerilerle tamamlandı.

balikesir-de-birgun-okur-bulusmasi-birgun-gazetesi-direnc-noktasidir-983044-1.