Google Play Store
App Store

AFAD, Balıkesir Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Sındırgı Belediye Başkanı Sak, yaptığı açıklamada yurttaşları, hasarlı ve riskli yapılardan uzak durması için uyardı. AFAD, depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Balıkesir Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem: Çevre illerden de hissedildi
Fotoğraf: AA

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 00:05'te 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Balıkesir kent merkezinin yanı sıra, başta İzmir olmak üzere çevre illerde ve İstanbul'dan da hissedildi. Deprem, kısa süreli tedirginliğe neden oldu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN UYARI

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Merkezi Sinandede Mahallemiz olan, 4.9 büyüklüğünde ve art arda yaşanan artçı depremlerden etkilenen hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hemşehrilerimizin hasarlı ve riskli yapılardan uzak durması önemle rica olunur" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Depreme ilişkin son durumu aktaran AFAD'ın sosyal hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesinde saat 00.05'te meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."