KARS Kafkas Üniversitesi Dedekorkut Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, mezuniyet balosu için topladıkları paralarla Dedekorkut Ortaokulu’na matematik laboratuvarı kurma kararı aldı. Okul idarecileriyle görüştükten sonra laboratuvara dönüştürülecek sınıfı boyayan öğrenciler, daha sonra diğer malzemelerin alımını gerçekleştirecek. Kars’tan ayrıldıktan sonra kalıcı eser bırakmak için bu kararı aldıklarını belirten öğrenciler, çok mutlu olduklarını söyledi. […]

Balo parasıyla laboratuvar kuracaklar

KARS Kafkas Üniversitesi Dedekorkut Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, mezuniyet balosu için topladıkları paralarla Dedekorkut Ortaokulu’na matematik laboratuvarı kurma kararı aldı.

Okul idarecileriyle görüştükten sonra laboratuvara dönüştürülecek sınıfı boyayan öğrenciler, daha sonra diğer malzemelerin alımını gerçekleştirecek. Kars’tan ayrıldıktan sonra kalıcı eser bırakmak için bu kararı aldıklarını belirten öğrenciler, çok mutlu olduklarını söyledi.

Dedekorkut Ortaokulu’nda stajyer öğretmen olarak görev yaptığını belirten Semanur Uyanık, “Bu okulda ben staj öğretmenlik yaptım. Hepsi benim ilk öğrencilerim. Onlar için bir şeyler yapabilmek, onların bu okulunda hizmette bulunmak çok güzel” dedi.
Sevda Şimşek ise “Biz mezun olduğumuzda arkamızda bir şeyler bırakmak istedik; çünkü Atatürk’ün de dediği gibi yeni nesiller, bizim gibi öğretmenlerin eseri olacak. O yüzden onların daha iyi bir eğitim alması için bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Elimizden bu kadarı geldi, biz de bu kadarını yapabildik. Mutluyuz” diye konuştu.