Bandırma Kitap Günleri’nde aşı kartı olana kitap hediye

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği, bu yıl 40 yayınevinin katılımıyla 26 Eylül’e kadar açık kalacak olan 3. Bandırma Kitap Günleri başladı. Seçkin edebiyatçı, şair ve yazarlar, söyleşi ve imza günleriyle okurlarıyla buluştu. Aşı kartı olan 100 vatandaşa Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, kitap hediye etti. Kitap fuarında açılış konuşmasını yapan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bu etkinliğimizin ülkemize demokrasi, özgürlük, barış ve güç vereceğine inanıyorum. Bir hafta boyunca kitap fuarı gökyüzündeki yıldızlar gibi şehrimizi ışıldatacak” dedi. Başkan Tosun, “Pandemi belli başlı kurallar getirdi. Biz de belediye olarak hem aşı kartlarını insanların yanında taşıması ve aşılamayla ilgili projeler ürettik. Bugün de buraya aşı kartlarıyla gelenlere kitap hediye ettik” şeklinde konuştu.

ETKİNLİK BEĞENİ TOPLADI

Şanslı olduğunu söyleyen Nurten Sarıaltın, “Aşı kartıyla kitap alan bu uygulamayı çok güzel buldum” dedi. Aşı kartıyla kitap alan Nalan Güdücü Özel “Bu kadar şanslı olduğumu bilmiyordum. Kitap almak en güzel şans” dedi. Türkan Doğan da “Aşı kartlarının sorulması ve kitap verilmesi çok güzel oldu” dedi. Şanslı vatandaşlardan olan Ahmet Karagöz “Aşı kartımla bu kitabı almaya hal kazandım, çok güzel bir etkinlik” dedi. Murat Özhan da, “Aşı kartımın olmasıyla bu kitabı bana başkanımız Tolga Tosun hediye etti. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

ŞİİR GECESİ GERÇEKLEŞTİ

Şiir ve söyleşiyle kitap günlerinde buluşan Adnan Özer, Zeynep Tuğçe Karabağ, Akif Kurtuluş, Abdülkadir Budak, Haydar Ergülen, Metin Celal, Hüseyin Ferhad şiirler okuyarak geceye renk kattı. Şair ve yazar Zeynep Tuğçe Karadağ, “İnsanlar çok sıcak… çok güzel bir etkinlik oldu” dedi. Adnan Özer ise, “Mutlu şiir dolu nükte dolu tam bir şiir etkinliği oldu. Bandırma Belediyesi ve halk içinde ayrı bir kazanç oldu” diyerek sözlerini tamamladı. Abdülkadir Budak ise, “Bana göre etkinlik sıcaktı, güzeldi. Okurlarla dostlarla karşılaşmak muazzam bir şey çok güzel” dedi.