Banka genel müdürleri, dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya geldi. Menkul kıymet tutma zorunluluğu nedeniyle yaşanılan sıkıntılara dikkat çekilen görüşmede banka genel müdürleri, Bakan Nebati’ye ‘sistemik risk yaratıldığı’ uyarısında bulundu.

Banka genel müdürleri Nebati ile görüştü: Menkul kıymetler zorunluluğu masada

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün (24 Ekim) banka genel müdürleriyle bir araya geldi.

Dünya’dan Şebnem Turhan’ın haberine göre, toplantıya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben de katılırken Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun bulunmaması dikkat çekti.

BANKA MÜDÜRLERİ ‘SİSTEMİK RİSK’ UYARISI YAPTI

Banka genel müdürleri menkul kıymet tutma zorunluluğu nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara işaret ederken Bakan Nebati’ye ‘sistemik risk yaratıldığı’ uyarısında bulundu.

Konuya yakın kaynaklar banka genel müdürlerinin yüksek enflasyon ortamında düşük faizli Hazine kağıtlarını bilançoda tutmanın riskine dikkat çekti.

Banka genel müdürleri toplantıda TL mevduat çekmenin politika faizindeki indirimlerle daha da güçleştiğini dile getirirken kaynakların verdiği bilgiye göre KKM’nin faizinde de düşüş yaşandığı için yatırımcının mevduata geçmesinin beklenmediğini de kaydetti.