TCMB Başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu, geleneksel hale gelen bankaların yöneticileriyle görüşme toplantısını gerçekleştirdi. Kavcıoğlu’ndan önce Başkanlık görevini 4,5 ay yürüten Ağbal da söz konusu toplantıyı gerçekleştirmişti.

Banka yöneticileri, geleneksel ‘Merkez Bankası Başkanı ile tanışma’ etkinliğine katıldı

Naci Ağbal'ın görevden alınmasıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na getirilen Şahap Kavcıoğlu, bankaların yöneticileriyle görüştü.

Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan açıklama yaptı. Kavcıoğlu, "Değerli katılımcıların görüşleri ışığında çok verimli bir toplantı oldu. Paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın 19 Mart'ta görevden aldığı Naci Ağbal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun atanması sonrası, döviz kurunda sert dalgalanma yaşanmış, Türk Lirası yüzde 10 civarında değer kaybetmişti.

banka-yoneticileri-geleneksel-merkez-bankasi-baskani-ile-tanisma-etkinligine-katildi-856468-1.

ESKİ BAŞKAN AĞBAL DA BANKA MÜDÜRLERİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

20 Mart gecesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınan eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal da banka genel müdürleri ile toplanmıştı. Toplantıda karşılıklı olarak genel ekonomik değerlendirmelerin yapıldığı ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu kaydedilmişti. Toplantıda makro ekonomik gelişmelerin masaya yatırıldığını ifade eden üst düzey bankacılar, taraflar arasında “çok rasyonel ve tutarlı” konuşmaların geçtiğini belirtmişti.