Ekonomik krizin derinleştiği Türkiye’de, borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı hızla artıyor. Türkiye Bankalar Birliği’nin verilerine göre, geçen yıl ilk 2 ayda 132 bin kişi kart ve kredi borcundan dolayı takibe düşerken, bu yıl sayı 367 bine yükseldi. İki dönem arasında yüzde 178’lik fark bulunuyor. Takibi devam eden toplam yurttaş sayısı ise 4 milyon 138 bin.

Bankalar Birliği açıkladı: Takibe düşenlerin sayısında sert yükseliş!

Türkiye’de AKP’nin politikaları sonucu bozulan ekonomi, borçlu yurttaşların sayısını artırmaya devam ediyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bireysel kredi kartı veya kredi borcundan dolayı yasal takibe giren kişi sayısını açıkladı.

2022 yılı Ocak-Şubat aylarında yasal takibe giren kişi sayısı 367 bin oldu. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu sayı 132 bindi. Bu, iki dönem yüzde 178’lik bir fark olduğunu gösteriyor.

Rapora göre, bu yılın ilk iki ayında kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe giren kişi sayısı yüzde 148 artışla 189 bin oldu.

Kredi borcundan dolayı yasal takibe giren kişi sayısı ise yüzde 218 artarak 239 bine yükseldi.

YASAL TAKİP YAYGINLAŞIYOR

2022 yılı şubat ayı sonu itibariyle bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı bankalarla yasal takip süreci devam eden kişi sayısı 4 milyon 138 bin 581'e ulaştı.

Bankalara tanınan sorunlu kredileri takibe atma süresi esnekliğinin 30 Eylül 2021'de sona ermesiyle takipteki krediler tutarı da artmaya başladı.

Şubat itibarıyla bireysel krediler ve kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 55 artışla 29,5 milyar liraya ulaştı.

Takipteki krediler toplamı ise 162 milyar liraya yükseldi.