İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2023 itibarıyla bankalarda yeni kimlik kartları dışında işlem yapılamaması konusunda bir çalışma yürütüldüğünü duyurdu. Soylu, "Bankalarda yeni kimlik kartı olmadan işlem yapılmaması hususunda bir çalışmayı devam ettiriyoruz. Bankalarda yeni kimliğin dışında işlem yapılamamasını da sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bankalarda yeni kimlik kartı zorunlu olacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde yapıtığı açıklamada yeni kimlik kartlarıyla ilgili alınan kararı duyurdu.

Soylu, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile çalışma yürütüldüğünü açıklayarak, "Bankalarda yeni kimlik kartı olmadan işlem yapılmaması hususunda bir çalışmayı devam ettiriyoruz. 2023'te bu protokolü imzaladıktan sonra yeni kimlik kartları hususunda BDDK ile bu anlaşmayı gerçekleştirmiş olacağız. Bankalarda yeni kimliğin dışında işlem yapılamamasını da sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Soylu ayrıca, “Nüfus müdürlüklerinde bu yıl 30 milyon yüz yüze işlem yapıldı. E-Devlet’ten yapılan işlem sayısı 146 milyondur. Bu yıl yaklaşık 6 milyon ehliyet, 12 milyon da kimlik verdik” bilgisini aktardı.

"TÜRKİYE YERLİ VE MİLLİ PASAPORTUNU BASTI"

Soylu pasaport konusunda da şu açıklamada bulundu:

"Türkiye yerli ve milli pasaportunu bastı. Bu yıl 700 bin pasaport vermeyi planlıyorduk ancak 650 bin verdik. Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşacağız.

Birçok yerde de tapu kadastroda da artık suistimalin önüne geçilecek. Elektronik doğrulama sistemi devreye girecek."