Sokak sanatçısı Banksy, maske takmanın kapalı alanlarda zorunlu hale geldiği İngiltere'deki metroya koronavirüs temalı çizimler yaptı.

Banksy'den Londra metrosunda koronavirüs çizimleri

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, Londra metrosunda sefer halindeki bir metro vagonuna koronavirüs temalı resimler yaptı.

Banksy, sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından yaptığı paylaşımda görüntüleri paylaştı. Görüntülerdeki koruyucu kıyafetler ve sprey boyayla metroya binerek vagona resim yapan kişinin, şimdiye kadar görüntüsü bilinmeyen Banksy olduğu sanılıyor.

Sanatçının "If you don't mask-don't get" (maske takmazsan, sahip olamazsın" ismiyle paylaştığı videoda maskeli fare ve sıçanlar yer alıyor.

Londra'nın sık kullanılan metro ağlarından biri olan Circle Hattı'ndaki bir duvar resminde ise bir kemirgen hapşırırken resmediliyor, bir diğerinde antibakteriyel jel sürerken

. . If you don’t mask - you don’t get.

Banksy (@banksy)'in paylaştığı bir gönderi ()

Londra'nın sık kullanılan metro ağlarından biri olan Circle Hattı'ndaki bir duvar resminde ise bir kemirgen hapşırırken resmediliyor, bir diğerinde antibakteriyel jel sürerken.

BANKSY KİMDİR?

10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen sanatçı.

Gerçek kimliği bilinmiyor, Banksy eserlerinde kullandığı imzası.

Gerilla artist olarak anılan sanatçı, çalışmalarında savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgılığını eleştiren mesajlar veriyor.

Banksy istediğinin iyi resimler yapmak olduğunu ve kimliğini açıklamayacağını ifade ediyor.