Sokak sanatçısı Banksy, eski bir Fransız donanma gemisinin satın alınarak göçmenleri kurtarma operasyonunda kullanılması için bağışladı.

Banksy'nin fonladığı gemi göçmenleri kurtarmak için Akdeniz'e açıldı

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin finansmanını sağladığı bir gemi, Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlere yardım için Akdeniz'e açıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Banksy eserlerinin satışından elde ettiği gelirin bir kısmını, eski bir Fransız donanma gemisinin satın alınarak göçmenleri kurtarma operasyonunda kullanılması için bağışladı. Sanatçı, geminin güvertesine de kalp şeklinde bir can simidi tutan bir kız çizdi.

Gemiye, Fransız anarşist feminist Louise Michel'in adı verildi.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinin haberine göre Banksy, geçmişte sivil toplum örgütlerinin kurtarma gemilerinin kaptanlığını yapan Pia Klemp'e ulaşarak Akdeniz'de göçmenleri kurtaracak bir gemiye finansman sağlamak istediğini söyledi.

Banksy geçen Eylül ayında Alman kaptan Klemp'e yazdığı e-postada "Ben Birleşik Krallık'tan bir sanatçıyım ve göç kriziyle ilgili bazı eserler yaptım, elbette bunlardan gelen parayı elimde tutamam. Bu parayı yeni bir tekne almak falan için kullanabilir misin?" dedi.