Bandırma’da Banvit fabrikasında çalışan 12 işçide koronavirüs tespit edildi. İşçiler, tedavi için hastaneye yatırılırken, aynı fabrikada mesaiye devam eden emekçiler ise olumsuz şartlara dikkat çekti

Banvit’in 12 çalışanı, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırıldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Banvit fabrikasında çalışan işçilerden 12’sinin koronavirüs testi pozitif çıktı. İşçiler, tedavi için Bandırma Devlet Hastanesi’ne yatırıldı.

Gazete Fersude’nin haberine göre, çalışmak zorunda kalan işçilerin koronavirüs nedeniyle yaşadıkları sağlık riski devam ediyor.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren tavukçuluk şirketinin ünlü şirketlerinden Banvit’te, önceki gün üretimde çalışan bir işçinin boğaz ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, aynı fabrikada teknik ekipte görevli bakımcı eşinde de Covid-19 tespit edildi.

Üretimde aynı vardiyada çalışan işçilere yapılan testler sonrası 9 kişide daha virüs tespit edildi. Virüs tespit edilen 12 işçi tedavisine başlanmak üzere Bandırma Devlet Hastanesi’ne yatırılırken, ailelerine yapılan testlerin sonucu gelene kadar evde karantina süreci başlatıldı.

1 VARDİYADA 80 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Söz konusu üretim departmanında bir vardiyada 80 kişi çalışırken, toplamda 240 işçi görev yapıyor.

“Bakımcı” olarak adlandırılan teknik ekip ise görevleri gereği fabrikanın her departmanına girip çıkmak zorunda.

İşçiler ise soyunma odalarındaki yoğunluğun önüne geçilemediğini ve vardiya işçilerinin havasız soyunma odalarında çok yakın mesafede giyindiklerini belirtti.