Lionel Messi'nin takımdan ayrılmak istediğini bildirmesinin ardından Barcelona'dan ilk açıklama geldi. Sportif Direktör Ramon Planes, Messi'yi gelecekte takımda düşündüklerini belirterek, "Dünyanın en iyi futbolcusu olan Lionel Messi'nin etrafında bir takım kurmak istiyoruz" dedi.

Barcelona Sportif Direktörü Planes: Messi'nin etrafında bir takım kurmak istiyoruz

Takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildiren Lionel Messi hakkında Barcelona'dan ilk açıklama geldi.

Eric Abidal'in yerine sportif direktörlük görevine getirilen Ramon Planes, Messi'yi gelecekte takımda düşündüklerini belirtti.

Braga'dan transfer edilen Trincao için düzenlenen imza töreninde konuşan Planes, Lionel Messi hakkında şunları söyledi:

"Başkan, Koeman ve benim daha önce söylediğim gibi, Messi'yi gelecekte takımda düşünüyoruz. Dünyanın en iyi futbolcusu olan Lionel Messi'nin etrafında bir takım kurmak istiyoruz. Geçen sezon geride kaldı. Daha güçlü bir şekilde geri gelmek için çalışacağız."

TARAFTARLAR, BAŞKAN BARTOMEU'NUN İSTİFASINI İSTEDİ

Lionel Messi'nin Barcelona'dan ayrılma kararı almasının ardından taraftarlar, kulüp binasına gelerek Başkan Bartomeu'nun istifasını istedi.

Barcelona taraftarı, Bartomeu'nun istifa etmesi halinde Messi'nin takımda kalmaya karar vereceğini düşünüyor.

barcelona-sportif-direktoru-planes-messi-nin-etrafinda-bir-takim-kurmak-istiyoruz-773501-1.

NE OLMUŞTU?

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, Barcelona'dan ayrılmak istediğini yazılı olarak kulübe bildirmişti.

İspanyol ve Arjantin medyasında "Messi, ayrılma isteğini Barcelona'ya iletti" başlığıyla yer alan haberlerde, Messi'nin Barcelona Kulübü'ne bir faks göndererek, gelecek sezon takımda devam etmek istemediğini ve sözleşmesinin bedelsiz olarak feshedilmesini talep ettiği belirtilmişti.

İspanyol basınında, Messi'nin ayrılma kararını bir yıl önce haber vermesi şartıyla sözleşmesindeki 700 milyon avroluk serbest kalma bedelinin geçerli olmadığı öne sürülüyor.

Sport gazetesinde ise Messi'nin faksına hemen cevap veren Barcelona Kulübü'nün, Arjantinli futbolcunun bedelsiz serbest kalma talebinin, "hukuki dayanağı olmadığı" gerekçesiyle reddedildiği yazıldı.