"Barikatlarla korkutamazlar biz bu dağların insanlarıyız"

HABER MERKEZİ

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencidere Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların başlattığı nöbet eylemi 3'üncü gününde devam etti.

Bölge sakinleri, pandemi gerekçesiyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren kazı yapılmak istenen alana geldi. İş makinelerinin alana girmemesi için mücadelelerinin süreceğini belirten yurttaşlar, “Ölmek var dönmek yok. Bizi barikatlarla korkutamazlar, biz bu dağların insanlarıyız” şeklinde seslendi.

Yurttaşlar bekleyişlerini sürdürürken, bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Ayrıca nöbet tutan yurttaşlardan bir grup, İkizdere Kaymakamı ile görüşmeye gitti. Bölgeye ise iş makineleri getirildi. Bölge halkı arı peteklerini iş makinelerinin önüne koyarak bölgeye girmesini engelledi. İş makinelerinin alana girmemesi için mücadelelerinin süreceğini belirten yurttaşlar, “Ölmek var dönmek yok. Bizi barikatlarla korkutamazlar, biz bu dağların insanlarıyız. Kahrını çeken biz sefasını onlar sürecek. Makinalarını çekin biz de evimize gideriz. Taşocağı istemiyoruz” diye seslendi.