BirGün Pazar bu hafta 'Barınma Krizi' dosyasıyla bayilerinizde. Dosyaya Sinan Araman, Özge Güneş, Tarık Şengül katkı sundu ve Ekin Akyaz direnişteki Fetihtepe halkıyla konuştu. Dosya dışında ise Gezi davası avukatlarından Evren İşler ,Gezi’yi ve mahkeme sürecini anlattı; Berkant Gültekin, Erdoğan’ın “son sığınağını” yazdı.

'Barınma Krizi'ni kapağına taşıyan BirGün Pazar, yarın gazetenizle birlikte bayinizde

Sinan Araman “Ekonomik krizden konut krizine Türkiye’de kent ve barınma sorunu!” başlığıyla “geliyorum” diyerek gelen barınma krizini, konut balonunu anlattı.

Özge Güneş “Konut sorununa karşı nasıl bir mücadele?” yazısıyla konut krizini, mücadeleyi anlattı ve ne yapmalı sorusuna yanıt aradı.

Tarık Şengül “Konut krizini kapitalizme tahvil etmek!” başlığıyla birikim rejimi ve yeniden üretim krizinin insanları nasıl evsizleştirdiğini anlattı.

Ekin Akyaz “Fetihtepe ranta karşı direniyor” başlığıyla İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Fetihtepe Mahallesi’nde evleri ve mahalleleri için direnen yurttaşlarla söyleşti.

Berkant Gültekin “Erdoğan’ın son sığınağı” hakaretleri, yalanları, iftiraları ve son çırpınışları yazdı.

Evren İşler müdafisi olduğu Gezi davasını ve yaşananları “Bizim olanı istemek” yazısında anlattı.

Oğuz Oyan “Nereye Kadar?” yazısıyla Nureddin Nebati’nin ekonomideki çırpınışları ve IMF alternatifini anlattı.

Güray Öz “Demeye de dilim varmıyor ama...” yazısıyla meta haline getirilen hayatlarımızı ve buna direnemeyenleri anlattı.

Alper Turgut “Bir tat, bin feryat!” başlığıyla yeni Obi-Wan Kenobi dizisinden çağımızın sorunların sjwleri işledi.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisini “Her yer haziran, her yer şiir!” yazısıyla sürdürdü ve şiire, hazirana övgüler sundu.

Nesli Zağlı “Görünüş” yazısıyla insanın duygularını nasıl yaşadığını, nasıl içine attığı ve dışarıdan gelen tepkilerin beyhudeliğini anlattı.

Büşra Küçük “Yoksunluğun gölgesinde var olma uğraşı” başlığıyla bir yoksunluğun kişinin geleceğine nasıl etki ettiğini, nelere yol açabileceğini yazdı.

Seda Ünsar “Maske, kapitalizm ve bilinçaltı üzerine” yazısıyla 1999 yapımı Eyes Wide Shut filminin nasıl kapitalist alt metin içerdiğini anlattı.

Erdal Ateş “Gâvurların Or’da” öykü serisinin 8. kısmı “Haytalar” öyküsünü yazdı.

Ferruh Tunç “Maskeli şiir balosu” başlığıyla şiire ve şiirin ne olduğuna dair tartışmalar yürüttü.