Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki (Mülkiye) görevinden KHK ile ihraç edilen ve göreve iade talebi OHAL Komisyonu tarafından reddedilen Barış Akademisyeni Dinçer Demirkent hakkında Ankara 21’inci İdare Mahkemesi ihlal kararı verdi. Demirkent, görevine iade edilecek.

Barış Akademisyeni Dinçer Demirkent’in göreve iadesine karar verildi
Fotoğraf: @ankara5nolu

OHAL döneminde yayımlanan KHK ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki (Mülkiye) görevinde ihraç edilen "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyen Dinçer Demirkent’in göreve iade talebiyle Ankara 21’inci İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvruru sonuçlandı.

Dinçer Demirkent, KHK ile görevinden ihraç edilmişti. Demirkent’in OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuru olumsuz sonuçlanmıştı. Demirkent süreci yargıya taşıyarak göreve iadesi için hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Ankara 21’inci İdare Mahkemesi Demirkent’in davasında ihlal kararı verdi.

Eğitim Sen Ankara Şubesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İdare Mahkemesi Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen üyemiz Dinçer Demirkent'in görevine iade edilmesine karar verdi! Bu daha başlangıç, haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm hocalarımız geri dönecek!” ifadelerine yer verildi.