Barış Akademisyeni Doç. Dr. Halis Ulaş beraat etti

NAMIK ALKAN

İzmir’de, Dokuz Eylül Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Halis Ulaş, ‘barış bildirisine imza atarak terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Bugün Bayraklı Adliyesi’nde, 21.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davadan beraat eden Dr. Ulaş, Ocak 2016’da yayınlanan “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imza atarak terör örgütü propagandası yapmaktan yargılanıyordu.

Dr. Halis Ulaş’ın davası nedeniyle dayanışma için Bayraklı Adliyesi girişinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Mübetcel İlhan, Anayasa Mahkemesi’nin 26 Temmuz 2019 verdiği hak ihlali kararıyla beraatların peş peşe gelmeye başladığını belirtti.

Dr. İlhan, “Elbette ki seviniyoruz! Ancak kararlar geç gelmiş ve içinde pek çok eksik var: Akademisyenler bir an önce görevlerine iade edilmelidir. Pasaportları koşulsuz geri verilmelidir. Maddi, manevi kayıpları karşılanmalıdır. Bu kararlar en kısa sürede yeni bir hak ihlali yaratmadan alınmalıdır” dedi.

Dr. İlhan, akademinin asla biat etmeyeceğin de sözlerine ekledi.