Kadıköy'de TİP Milletvekili Barış Atay'a saldırıp kaçan 4 saldırgandan 3'ü gözaltına alındı.

Barış Atay'a saldıran 4 kişiden 3'ü gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından Kadıköy'de TİP Milletvekili Barış Atay'a saldıranlardan 3'ü gözlatına alındı.

Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada olay yerinin çevresindeki işyeri kameralarını inceleyen polis ekiplerinin, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişiyi tespit ettiği ve bu kişilerden 3'ünü gözaltına aldığı öğrenildi.

DHA'da yer alan habere göre saldırganların yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti. Soylu ise Atay’a hakaretle karşılık vermişti.

Atay, Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

Soylu’nun açıklamalarının ardından Atay, Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramış, tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılmıştı. TİP tarafından yapılan açıklamada da Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtilmişti.