Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay'a saldırı davasında istenen cezalar belli oldu. 5 sanığın yargılandığı davada savcı, sanıkların saldırıyı takip sonucu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak haklarında, "kamu görevlisini kasten yaralama" ve "kamu görevlisine alenen hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis talep etti.

Barış Atay'a saldırı davasında istenen cezalar belli oldu

Kadıköy'de geçtiğimiz yıl ağustos ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesinin ardından Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay'a saldırdıkları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 5 sanığın davasında mütalaa açıklandı. Mütalaada sanık Ömür Canpolat'ın 2 ayrı suçtan 3 yıl 10 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken diğer 4 sanığın 1 yıl 6'şar aya kadar hapsi talep edildi.

Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Barış Atay'ın avukatları Ahmet Ekim ve Şerif Özgür Usta ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Atay'ın avukatı, olayın örgütlü bir saldırı olduğunu düşündüklerini belirtti. Atay'ın avukatı, "Sanıkların fiili işledikleri yer, zaman, koşullar ve planlı hareket edişleri gözetilerek, suç kasıt ve kararlılıkları dikkate alınarak, alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle cezalandırılmalarını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

SALDIRI TAKİPLİ GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sokağın 5 metre genişliğinde olduğu ve sokakta yan yana yürüyen iki kişiden yol istemelerini gerektirecek bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek, sanıkların Barış Atay'ı takip ettiklerinin kamera kayıtları ile sabit olduğunu dile getirdi. Saldırı anında sanıklarınAtay'a yönelik hakaret içerikli bağırmaları nedeniyle Atay'ın kimliğini bilmemeleri yönündeki savunmalarına itibar edilemeyeceği belirtildi.

DEĞİŞEN ORANLARDA HAPİS İSTEMİ

Mütalaada Ömür Canpolat'ın "Kamu görevlisini basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde kasten yaralama" ve "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan toplamda 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Diğer 4 sanığın ise "Kamu görevlisini basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.