TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın saldırıya uğradığı iş yerinde kameraların kayıt almadığı ortaya çıktı. İş yeri sahibi güvenlik kamerasının fişini ‘tesadüfen’ çektiğini söyledi.

Barış Atay’ın saldırıya uğradığı yerde kamera ‘tesadüfen’ kayıt almamış

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın çıktıktan hemen sonra saldırıya uğradığı iş yerine ait güvenlik kamerasının kayıt almadığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından TİP Genel Başkan Yardımcısı Hatay Milletvekili Barış Atay, dün gece İstanbul Kadıköy'de saldırıya uğradı. TİP avukatları saldırının meydana geldiği iş yerinin sahibiyle görüştü.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, polisin de kendisiyle görüştüğünü yönünde bilgi veren iş yeri sahibi, güvenlik kamerasının fişini dün gece “tesadüfen” çektiğini söyledi.

Saldırının yaşandığı Dalga Sokak’ta da kamera bulunmuyor.

NE OLMUŞTU?

Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti. Soylu ise Atay’a hakaretle karşılık vermişti.

Atay, Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

Soylu’nun açıklamalarının ardından Atay, Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramış, tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılmıştı. TİP tarafından yapılan açıklamada da Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtilmişti.