‘Barış bildirisi'ne imza atan 1128 akademisyene 301'den soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Barış İçin Akademisyenler Girişimi' başlıklı bildiride imzası bulunan akademisyenler hakkında re'sen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, bildiride imzası bulunan akademisyenler hakkında, TCK'nın 301. maddesini uyarınca ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak' ile TMK'nın 7. maddesinde belirtilen ‘Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla re'sen soruşturma başlatıldı.

AKADEMİSYENLER NE DEMİŞTİ?

Türkiye ve yurtdışından binden fazla akademisyenin imza attığı ‘Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: "Türkiye'nin değişik üniversitelerinde çalışan 1000'den fazla akademisyen ve araştırmacı, devletin Cizre, Dargeçit, Silvan, Silopi, Sur ve daha birçok yerde başta Kürtler olmak üzere tüm vatandaşlarına karşı işlediği suçlara ortak olmayacağız diyoruz. Devleti bu bölgelerde işlediği suçlardan sorumlu tutuyor, hesap vermesini istiyoruz. Ayrıca devleti bir an evvel müzakereleri başlatmaya çağırıyoruz."