Barış Günü’nü sanatla kutlayın

Dünya Barış Günü bugün tüm yurtta birçok sanat etkinliği ile kutlanıyor. Sanatçılar 'barış' için sahneye çıkıyor, sergi düzenliyor. İşte bugün yapılacak 4 etkinlik:

  1. Karikatürist Kemal Gökhan Gürses, “Barış Barış Beş Karış” karikatür sergisiyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Çanakkale Belediyesi Sanatçı ve Yazar Evi’nde, 15 Eylül tarihine kadar izlenebilir.
  2. Kardeş Türküler, 'barış' demek için sahneye çıkıyor. Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği 9. Uluslararası Barışa Çağrı Festivali kapsamında bugün, 25. yılını kutlayan Kardeş Türküler “Yurtta Barış, Dünyada Barış” çığlıkları ile sahnede olacak. Saat 20.00’da başlayacak etkinlik Maslak (Ayazağa) Volkswagen Arena’da gerçekleşecek.
  3. İki usta 'İtiaatsizler' oyunu ile bugün sahneye çıkıyor. Orhan Aydın ve Metin Coşkun, Haluk Işık'ın yazdığı İtiaatsizler oyununun prömiyerini, Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Bahçesi'nde yapacak.
  4. İzmir Gündoğdu Meyda'nında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Dünya Barış Günü etkinliği'nde, Ferhat Livaneli Orkestrası, Livaneli Korosu, Nükhet Duru ve Zuhal Olcay sahnede olacak. Etkinliğin onur konuğu ise usta sanatçı Zülfü Livaneli.