Barış İçin Müzik’ten yaz konserleri

İmkânları sınırlı çocuk ve gençlere karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlayan Barış İçin Müzik Vakfı, Enka Kültür Sanat tarafından düzenlenen “Açıkhava Buluşmaları” kapsamında 27 Ağustos Salı günü saat 16:00’da ENKA – Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konserde izleyicilerle buluşuyor.

Barış İçin Müzik Edirnekapı Çocuk ve Gençlik Orkestrası, yazın neşesini müziğin coşkusuyla birleştirmeye bu konserde de devam edecek.

27 Ağustos’ta gerçekleşecek Barış İçin Müzik konserinin biletleri satışta. Konser, 5-16 yaş arası tüm çocuklara ücretsizdir.

Barış İçin Müzik Vakfı ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve etkinlik takvimine ulaşmak için tıklayın.

Barış için Müzik hakkında

Barış için Müzik Vakfı, İstanbul’un dezavantajlı bölgelerinden biri olan Edirnekapı’da, imkânları sınırlı çocuk ve gençlere karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlayan bir kurum.

Müziğin birleştirici gücüne inanarak, mümkün olduğu kadar fazla çocuğun sanatsal yaşam hakkı önündeki engelleri kaldırmayı, barışın sesini müzik aracılığıyla duyurmayı, genç bireylerin sanat aracılığıyla hem kendilerinde hem de toplumda olumlu dönüşümler yaratmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.

Vakfın oluşturduğu programa katılan 7-20 yaş arasındaki çocuk ve gençler burada kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimi alıyorlar. Çocuklar bir orkestranın parçası olarak paylaşmayı, birlikte ortak bir ses çıkarmayı öğreniyor.

Her çocuğun sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakka erişimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan Mehmet Selim Baki ve Dr. Yeliz Baki’nin özverili çalışmalarıyla 2005 yılından bugüne kadar 7.000’in üzerinde çocuk ve genç müzikle buluştu. Müziğin iyileştirici, mucizevi gücüyle tanışan çocuklar kendi yaşamlarının değişimine şahit oldular.

Hedef her zaman daha çok çocuğa ulaşmak ilkesiyle, Edirnekapı’daki merkez binasında çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra, oluşturduğu eğitim modelinin ülkeye yayılması için İstanbul dışında benzer projelerin başlamasına öncülük ediyor. Barış için Müzik ailesine 2015'te İzmir, 2016'da Bursa ve İstanbul - Adalar birimleri katıldı.