Barış mitingi için binler Bakırköy'e yürüdü

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Bakırköy'de düzenlenen “Barış tecrit edilemez” mitingine binlerce kişi oluşturdukları yürüyüş kortejiyle katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstanbul Bakırköy'de bulunan Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen miting için binler Dikilitaş Meydanı’nda bir araya geldi. “Barış tecrit edilemez” sloganıyla düzenlenen mitinge katılmak için yürüyüş korteji oluşturuldu. Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Onur Hamzaoğlu ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin yer aldığı korteje, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, hukuk örgütü ve insan hakları savunucusu katıldı.

ANNELER KORTEJDEKİ YERİNİ ALDI

Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri de yürüyüş kortejlerinde yerini aldı. Barış Anneleri kortejde “Savaşa geçit vermeyeceğiz” pankartını taşırken, Cumartesi Anneleri ile bütünleşen “Beni bul anne” şarkısı da yürüyüş korteji boyunca ses araçlarından yüksek sesle çalındı.

‘BARIŞTA İSRAR YAŞAMDA ISRARDIR’

Kortejde, “Gerçek barış devrimle gelir”, “Barışa sözümüz değiştirecek gücümüz var”, “Sağlığa giden yol barıştan geçer”, “Barışta ısrar, yaşamda ısrardır” ve “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” pankartları taşındı. Yürüyüş başlamadan önce toplanan yurttaşlar, ses araçlarından çalınan ezgiler eşliğinde halay çekti. Barış Anneleri, yıllardır başlarından indirmedikleri ve kendileri ile simgeleşen beyaz tülbentlerini taktı.

DERSİM FOTOĞRAFLARI İLE KORTEJE DAHİL OLDULAR

HDP milletvekilleri, İran hükümeti tarafından hakkında idam kararı verilen Kürt siyasi aktivist Ramin Hossein Panahi'nin fotoğrafı, Dersim’de haftalardır devam eden orman yangınının ve Cumartesi Anneleri’nin eyleminden fotoğrafları ile korteje dahil oldu.

BİNLER YÜRÜDÜ

Binlerin katılımıyla başlayan yürüyüş Özgürlük Meydanı’nda kadar genişledi. Arama noktalarında polis birçok döviz ve pankarta el koydu. Kitlenin arama noktalarından geçişi devam ediyor.

"Barıştan, özgürlükten, demokrasiden vazgeçmeyeceğiz” pankartı da her kortejde yerini aldı. Ayrıca aynı pankart, miting alanında kurulan platforma asıldı. Alanda başka pankartın asılmasına izin verilmedi. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşuyla başlayacak mitingde, tertip komitesi adına ortak açıklama yapılacak. Sonrasında Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri, 10 Ekim Derneği, Gezi Platformu’ndan temsilciler, aylardır Zeytinburnu Belediyesi önünde işi için direnişte olan Kenan Güngördü birer kısa konuşma yapacak.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu'nun yapacağı konuşmaların ardından Grup Vardiya ve Baraj sahne alacak.