Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan aynı davadan yargılandığı Barış Terkoğlu'nu cezaevinden uğurlama anını yazdı

Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu'nu cezaevinden uğurlama anını yazdı

Libya'da öldürülen MİT mensubuna ilişkin haberler nedeniyle tutuklu yargılanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, aynı dava kapsamında hakkında tahliye kararı verilen Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nu Silivri Cezaevi'nden uğurladığı anları yazdı.

Pehlivan'ın gönderdiği mektup kamuoyuyla paylaşıldı. Pehlivan 'Bir gün mutlaka' başlığını taşıyan mektupta " Ben yanınıza yoldaşımı uğurladım. Şimdi içim daha rahat, içeride daha güçlüyüm. Bu zulmü, o şiirdeki gibi bir gün mutlaka yaneceğiz! Siz yeter ki alışmayın." ifadelerini kullandı.

Pehlivan'ın mektubu şu şekilde:

baris-pehlivan-baris-terkoglu-nu-cezaevinden-ugurlama-anini-yazdi-748856-1.

NE OLMUŞTU?

Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin kimliğini açıkladıkları gerekçesiyle "Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak" suçlamasıyla 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 7 gazeteci ve Manisa Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E. E. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in tahliyesine, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutukluluğunun devamına karar vermişti. Yazarımız Erk Acarer hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E. E. ise tutuksuz yargılanıyor.