126 gündür tutuklu olan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan 37'nci yaş gününde dostları tarafından unutulmadı

Barış Pehlivan'ın 37'nci yaş gününde dostlarından kutlama

Libya'da öldürülen MİT görevlisinin Manisa'daki cenaze haberi nedeniyle 126 gündür tutuklu olan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın arkadaşları Pehlivan'ı 37'nci yaş gününde unutmadı.

Göztepe Özgürlük Parkı’ndaki etkinlikte tecrit altındaki Pehlivan’ın 37'inci yaş gününü kutlandı. Fotoğraf ve video çekimi yapılan etkinlikte, “İyi ki doğdun Barış Pehlivan. İyi ki varsın” pankartı açıldı. Pehlivan, pankartla birlikte çekilen fotoğrafı yarın kendisine teslim edilen gazetede görecek.

İnisiyatiften yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
Barış Pehlivan bugün 37 yaşında.
Ömrünün son 10 yılının 2 yılını hapiste geçirdi. Cinayetten değil, yazdıklarından.
Barış Pehlivan bugün 444 aylık.
Hayatının son 120 ayının 78’inde ağır ceza mahkemelerinde yargılandı. Dolandırıcılıktan değil, haber yapmaktan.
Barış Pehlivan bugün 13 bin 515 günlük.
Yaşamının son 126 gününde tecrit altındaydı. Hapiste düzeni bozduğu için değil, onun düşüncelerine öfkeleri bitmediği için.
Barış Pehlivan bugün 324 bin 360 saatlik insan.
Son 3 bin 24 saatinde çocuğundan ayrı. Uzak yollardan değil, görmesi bile yasak olduğundan.
Annesi Barış’ı 37 yıl önce bir kez doğurdu.
O ise kendisini gazeteci olarak doğurdu. Baba olarak doğurdu. Rüzgara karşı yürüyen bir aydın olarak doğurdu. Mahkeme kürsülerinde kalemi, kağıdı, fikri savunan bir sanık olarak doğurdu. Tek kişilik bir koğuşta avlusundaki kuşlarla arkadaş olarak doğurdu.
İnsan bazen kendi doğum gününü bile unutur. Şimdi Barış’ın hürriyetini kendi hürriyeti gibi bekleyen milyonlarca insan 10 Temmuz’u hatırlıyor. Haksız yere tutuklanan fikir insanlarıyla birlikte dışarıda olmasını bekliyor
İyi ki doğdun Barış!"

Sosyal medya kullanıcıları ise #İyikiDoğdunBarış etiketiyle mesajlarını Twitter'da paylaştı

NE OLMUŞTU?

Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin kimliğini açıkladıkları suçlamasıyla "Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak" suçlamasıyla 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 7 gazeteci ve Manisa Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E. E. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in tahliyesine, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutukluluğunun devamına karar vermişti. Yazarımız Erk Acarer hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E. E. ise tutuksuz yargılanıyor.