HDP Sözcüsü Günay, partisinin gerçekleştirdiği ‘Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü’nün başarıyla sonuçlandığını belirtti. Toplumun demokrasi ve barışa olan talebinin arttığını vurgulayan Günay, “Yürüyüşümüze verilen destek bunun açık ifadesiydi” dedi

‘Barış ve demokrasi talebi yükseliyor’

HABER MERKEZİ

Partisinin Merkez Yürütüme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” nün başarılı şekilde sonuçlandığını belirtti. Günay, 1 Haziran ve 1 Eylül tarihlerini kapsayan ve programın birinci aşaması olan “demokratik mücadele programının” devam ettiğini de dile getirerek, yürüyüşün sonucunun kapsamlı bir şekilde MYK’de ele alındığını ifade etti.

‘BARIŞ EN BÜYÜK İHTİYAÇ’

1 Haziran’da başlatılan demokrasi programının milletvekillerin düşürülmesine cevap verdiğine vurgu yapan Günay, “İktidarın demokrasi talebine cevabı yeni bir darbe oldu. Bu cevap bizim mücadele azmimizi artırdı. Toplumun demokrasi barış talebini artırdı. Yürüyüşümüze verilen destek bunun açık ifadesiydi” dedi.

“Yürüyüş boyunca savaşın ülkeni en büyük sorunu, barışın da en büyük ihtiyacı olduğunu gördük” diyen Günay, 90’lı yılların karanlığı sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan ve Federe Kürdistan Bölgesine geçen orada yaşayan yurttaşların bulunduğu Mahmur mülteci kampı savaş uçaklarıyla bombalandı. Bu saldırılar sonucunda Şengal ve Mahmur’da siviller yaşamını yitirdi. Federe Kürdistan Bölgesi’ne kara birliklerini gönderilmesi yıllara yayılacak bir saldırı politikasını devreye konulduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Baroların ‘savunmaya özgürlük’ sloganıyla Ankara’ya yürüdüklerini de hatırlatan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP iktidarı, muhalefetin her alanını dizayn etmeye çalışıp, engellemeye çalıştığı gibi muhalefetin her alanına yaptığı gibi barolara ve meslek odalarına yönelik bir hazırlığı var. Buradan bu yürüyüşe katılan, darbe hazırlığını kabul etmeyen savunma emekçilerinin ve baroların yaptığı yürüyüşü de buradan selamladığımızı ve kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu sizler paylaşmak istiyorum.”