10 yılı aşkın süredir, online platformlardaki besteleri ve yorumlarıyla dikkat çeken Barış Yıldırım, ilk kısa albümü “Bahar Gelmiş Olmalı”yı çıkardı. Albüme, tüm dijital mecralardan ulaşılabiliyor.

Barış Yıldırım’ın “Bahar Gelmiş Olmalı” albümü dinleyiciyle buluştu

10 yıldır besteleri ve yorumları çeşitli online platformlarda yayımlanan ve daha önce çıkardığı “Ela Gözlerini”, “Direndikçe”, “Buldum Seni” isimli 3 single’ı ile tanınan Barış Yıldırım, “Bahar Gelmiş Olmalı” isimli ilk kısa albümüyle, dinleyicilerinin karşısına çıktı.

Toplam 4 parçadan oluşan albümde, tüm besteler ve biri dışında tüm şarkıların sözleri müzisyene ait. Kapak tasarımını Ozan Yıldırım’ın yaptığı, kapak görselini müzisyenin çizdiği albüme tüm dijital kanallardan ulaşılabiliyor.

Albümde, 19 Şubat 1972’de öldürülen devrimci Ulaş Bardakçı’ya adanmış “Ulaş: Erkenci Badem Gülü”, Diyarbakır surlarına yağan bahar yağmurlarını anlatan “Birdenbire”, adını nisan sonu mayıs başı açan erguvan çiçeklerinden alan “Erguvanlar Açmadan” ve fırtınalı da geçse baharın, eninde sonunda köprüsünü yaza atacağını müjdeleyen “Mayıs Şarkısı” isimli parçalar yer alıyor.

KARTONET GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜCEK

Dijital müzik platformlarıyla birlikte kaybolmaya yüz tutan karnonet geleneğini de dinleyicilerle buluşturmak isteyen müzisyen, şarkı sözlerinin, besteci notlarının ve albüme katkıda bulunanların yer aldığı bir kartonet hazırladı.

Müzisyenin YouTube kanalına abone olarak musicbandera@gmail.com adresine mail atan dinleyicilere albümün kartonetini ve şarkıların nota ve akorlarının bulunduğu bir “şarkı defteri”ni PDF formatında indirebilecekleri bir bağlantı gönderilecek.

BARIŞ YILDIRIM HAKKINDA

30 yıla yakın süredir müzik kariyeri devam eden Barış Yıldırım, 10 yıldır bunları çok çeşitli kanallardan dinleyicileriyle paylaşıyor. Pek çok kolektif çalışmada beste ve yorumlarıyla yer alan, şarkıları İlkay Akkaya ve Pınar Sezer gibi sanatçılar tarafından daha önce yorumlanmış olan Yıldırım, klasik müzikten Anadolu ve dünya halk müziklerine uzanan, popüler ve batılı janrları çapraz kesen bir yelpazenin farklı kanatlarında şarkılar yapıyor. “Bahar Gelmiş Olmalı” isimli albümünden önce, “Ela Gözlerini” “Buldum Seni” ve “Direndikçe” ismindeki teklileri Spotify, Apple Müzik, Tidal, YouTube Müzik ve diğer dijital platformlarda yayımlandı. Bunlara ve Yıldırım’ın diğer tüm şarkılarına müzisyenin YouTube kanalından da erişiliyor.