Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında, “Türkiye'nin yenilenen alt ve üst yapısı, beni büyülüyor. Açıkçası artık dünyanın hiçbir ülkesinde kompleks hissetmiyorum” dedi. Barlas, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlardan ve rekor kıran enflasyondan ise bahsetmedi

Barlas harikalar diyarında: Hiçbir ülke Türkiye’den daha gelişmiş değil

MEDYA SERVİSİ

Hükümetin kontrolündeki Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, bugünkü ‘Dünyanın hiçbir ülkesi artık Türkiye’den daha gelişmiş değildir’ başlıklı köşe yazısında, AKP iktidarını överek Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında gösterdi.

Mesleği gereği dünyanın çeşitli ülkelerini ziyaret ettiğinden söz eden Barlas, 1970’li yıllarda yaptığı Güney Kore seyahati sırasında gördüğü otoyolu özlemle andı. “Bu yol baştan aşağı çiçeklerle süslüydü. Pusan'da gemi tezgahlarında dev tankerler denize indiriliyordu” diyen Barlas, “Yoksul Hindistan'da bile dev sanayi tesisleri vardı” ifadelerini kullandı.

ÖZAL VE DEMİREL’İ DE UNUTMADI!

Mehmet Barlas ardından Türkiye’de Turgut Özal’la başlayan ve Süleyman Demirel’le devam eden özelleştirme hamlelerine övgüler dizdi. Geçen yıllarda Bodrum’a giderken Demirel’in kendisini aradığını belirten Barlas, Demirel’in “Ben o yolları yapmasaydım Bodrum'a zor giderdin” şeklindeki sözünü hatırlatmaktan da geri durmadı.

Sabah yazarı ardından AKP iktidarına sözü getirdi. “Şimdi sahip olduklarımız veya Türkiye'nin yenilenen alt ve üst yapısı, beni büyülüyor” diyen Barlas, “Boğaz'da üçüncü köprü yapılmasaydı, kent trafiği herhalde TIR'lara esir olacaktı. Ya da İstanbul'dan İzmir'e 2-3 saatte gidebilmek inanılır bir durum mu?” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İNŞAATLA ‘GELİŞMİŞ ÜLKE’ OLMUŞ

Barlas, geçtiğimiz günlerde Çanakkale köprüsünün çelik kulelerinin temel atma töreninde konuşan Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak yazısını şöyle sonlandırdı:

“Açıkçası artık dünyanın hiçbir ülkesinde kompleks hissetmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti de dünyanın gelişmiş bir ülkesidir.”

Barlas, ‘gelişmiş ülkelerin’ özellikleri arasında yer alan dengeli gelir dağılımı, kişi başına düşen milli gelirin yüksekliği ve yoksulluğun oranının düşük olması gibi parametrelere ise değinmekten kaçındı.