Türkiye’de muhalefeti “teröristle” suçlayan hükümeti canhıraş bir şekilde destekleyen Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde içinde yaşadığı ülkeyi görmeden Rusya ve ABD’de siyasi muhalif olmanın çok zor olduğunu anlattı.

Barlas’ın ‘hipermetropluğu’ tuttu: Amerika ve Rusya’da siyasi muhalif olmak zor


MEDYA SERVİSİ

Hükümetin kontrolündeki Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, içinde yaşadığı Türkiye’yi göremeyerek, ABD ve Rusya’da siyasi muhalif olmanın ne denli zor olduğunu anlatan bir köşe yazısı kaleme aldı.

Rusya’daki Navalny olayı üzerinden “Putin'in zaten bir diktatör olduğu ve bu ülkede muhalif olmanın imkansızlığı vurgulandı” değerlendirmesinde bulunan Barlas, Trump’a yönelik tepkiler üzerinden ABD’de benzer bir durumun olduğunu savundu.

“Şu anda bu ülkedeki en önemli muhalif siyasetçi Donald Trump'tır. Başkanlık seçiminde 75 milyon oy almıştır ve iddiasına göre Biden oy sayımlarındaki hile ile seçimi kazanmıştır. Ama sonuçta Trump Beyaz Saray'ı Biden'a terk edip, Florida'ya gitmiştir. Biden da görkemli bir törenle başkanlık yeminini etmiştir” diyen Barlas, Trump’ın azledilmesini eleştirdi. Yandaş yazar, eski ABD Başkanı’nın azlini isteyenlere, “Böyle demokrat, özgürlükçü ve birlikten yana olan bir yönetim, en güçlü rakibi böylesine bir proje ile sıkıştırır mı?” sorusunu yöneltti.

‘HA AMERİKA HA RUSYA’

Barlas yazısını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Bu azil girişimi, Trump 2024'te yeniden aday olamasın diye başlatıldı. Başta da söylediğimiz gibi Rusya'da muhalif olmak kolay değil. Ama görüldüğü gibi Amerika'da muhalif olmak çok mu kolay sanki? Eğer Trump başkanken ona uygulanan sansürleri de düşününce, ‘Ha Amerika ha Rusya’ demiyor musunuz?”