Meclis’e yürüyüşleri engellenen baro başkanları, polisin engellemesi nedeniyle Ankara Adliyesi’ne yürüyüşe başladı. Öte yandan Çağdaş Avukatlar Grubu da çoklu baro sistemine karşı Ankara’da mücadele eden meslektaşlarına destek olmak amacıyla İstanbul Barosu önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Baro başkanları Ankara Adliyesi'ne yürüyor

Meclis’e ‘çoklu baro’ teklifinin geri çekilmesi için dilekçe vermek isteyen baro başkanları, polisin engellemesi nedeniyle Ankara Adliyesi’ne yürüyüşe başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelerek Kuğulu Park'ta 'Savunma Nöbeti'ne başlayan baro başkanları, bugün 'çoklu baro' teklifinin geri çekilmesi için itiraz dilekçeleri Meclis'e vermek istemişlerdi. Meclis'e dilekçelerini vermek üzere yürüyüşe başlayan baro başkanları, birçok kez engellendi.

ANKA'nın aktardığına göre, TBMM'ye 300 metre uzaklıktaki Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne kadar ulaşan baro başkanları, tekrar polis engeli nedeniyle Sıhhıye'deki Ankara Adliyesi'ne doğru yürüyüşe başladı. Baro başkanları ve yüzlerce avukat, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganıyla Kızılay Meydanı'na ulaştı.

ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU'NDAN DESTEK

Çağdaş Avukatlar Grubu, çoklu baro sistemine karşı Ankara’da mücadele eden meslektaşlarına destek olmak amacıyla Taksim’de bulunan İstanbul Barosu önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini okuyan Av. Kasım Kaplan, “Bu nasıl bir hukuksuzluk, nasıl bir düşmanlıktır” dedi.

baro-baskanlari-ankara-adliyesi-ne-yuruyor-755154-1.

Kaplan, şöyle konuştu:

“Yok sayılan, ötekileştirilen, mağdur edilen herkesin sesi, nefesi, savunmanı olan avukatlara reva gördüğünüz bu muameleyi kabul etmemiz mümkün değil, bunlardan dolayı da unutulmayacak, zulmün kara tarihinde yerinizi alacaksınız. Bizler bir büyük yürüyüşün savunucuları olarak, İstanbul Barosu avukatları olarak siz bu hesabı verirken de orada olacağız! İstanbul Barosu olarak var olacağız! Bugün biber gazı sıktığınız bu cübbeler yarın onurlu bir yorgunluğun altın teriyle, adalete kavuşan milyonların sevinç gözyaşlarıyla ıslanacak!”