AKP’nin baroların yapısını değiştirmeyi amaçlayan kanun teklifinin Meclis’teki ilk görüşmelerine Adalet Komisyonu’nda başlandı. Görüşmelerin yapıldığı salonda sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması dikkat çekti. Öte yandan TBMM önüne gelen baro başkanları Adalet Komisyonu’ndan izin çıkmayınca Meclis’e alınmadı

Baroların bölünmesini amaçlayan teklifin görüşmeleri başladı: Muhalefete sosyal mesafe imkanı yok!

BİRGÜN ANKARA

AKP’nin, baroların bölünmesini ve anti demokratik bir delege yapısına sahip olmasını amaçlayan kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Adalet Komisyonu’nda başlandı. Görüşmelerin yapıldığı salonda koronavirüs salgınına karşı hiçbir tedbir alınmadığı ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü.

AKP’nin baroları bölmeyi ve anti demokratik bir yapıya kavuşturmayı amaçladığı kanun teklifinin Meclis’teki ilk görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda gerçekleşiyor.. TBMM Adalet Komisyonu’nda başlayan görüşmelerin ilk dakikalarında salonun yetersizliği ve sosyal mesafe kuralının uygulanmayışı tartışma yarattı.

Meclis’teki Komisyon salonunda iktidar milletvekilleri sosyal mesafe kuralına göre bir oturma düzeni alırken muhalefet vekillerinin komisyon görüşmelerine etkin biçimde katılmasını sağlayacak önlemler alınmadı.

Meclis'ten orjektiflere yansıyan fotoğraflar şöyle:

barolarin-bolunmesini-amaclayan-teklifin-gorusmeleri-basladi-sosyal-mesafe-yok-752089-1.

İktidar sıraları

barolarin-bolunmesini-amaclayan-teklifin-gorusmeleri-basladi-sosyal-mesafe-yok-752090-1.

Muhalefet sıraları

BARO BAŞKANLARI MECLİS'E ALINMADI

Baro başkanları TBMM’ye alınmadı. Başkanlar, doğrudan baroları ilgilendiren teklifin görüşmelerine katılmak için TBMM önüne geldi ancak Adalet Komisyonu’ndan izin çıkmayınca Meclis’e alınmadılar.

Başkanların Adalet Komisyonu’ndaki toplantıya katılma talepleri muhalefet milletvekilleri tarafından dile getirildi.

Komisyon toplantısındaki usul tartışmaları ise sürüyor.

barolarin-bolunmesini-amaclayan-teklifin-gorusmeleri-basladi-muhalefete-sosyal-mesafe-imkani-yok-752127-1.barolarin-bolunmesini-amaclayan-teklifin-gorusmeleri-basladi-muhalefete-sosyal-mesafe-imkani-yok-752128-1.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI: BU FOTOĞRAFI KİMSEYE GÖSTERMEYİN, UTANIYORUM

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, baro başkanlarının Meclis’in kapısında oturduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “Fakültede okuduğuma göre, TBMM komisyonları paydaşlarını çağırarak teklifi olgunlaştırması gerekiyor. İçeride Avukatlık Yasası görüşülüyor. Baro Başkanları içeri giremiyor. Bu fotoğrafı kimseye göstermeyelim. Ben utanıyorum” dedi.

barolarin-bolunmesini-amaclayan-teklifin-gorusmeleri-basladi-muhalefete-sosyal-mesafe-imkani-yok-752153-1.