Barzani’den Kandil çıkışı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, en uygun bir zamanda Ankara’yı ziyaret edebileceğini söyledi. Barzani, kendi topraklarının kullanılarak komşu ülkelere saldırı yapılmaması konusunda diğer örgütleri de defalarca uyardıklarını belirtti.

Erbil’de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Barzani, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AKP Genel Başkanı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Barzani, “Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile Ankara arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi üzerinde duruldu” dedi. Başbakan Barzani, Ankara’daki yetkililerle daha yakından temas halinde olmak için, en uygun fırsatta Türkiye’yi ziyaret edebileceğini söyledi.

Barzani TSK’nin sınırın bu tarafından düzenlediği operasyon ve bombardımana ilişkin sorulan bir soruda Türkiye’yi desteklerken PKK’yi eleştirdi: “Gerek Türkiye ve gerekse başkası tarafların yaptığı operasyonlarda bazen siviller hedef oluyor. Sivil can kayıplarından dolayı endişe duyuyoruz. Şöyle bir gerçek var ki PKK Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir bölümü işgal ederek, buradan Türkiye’ye saldırılar düzenliyor.

Biz buna karşıyız. Kürdistan Bölgesi topraklarından gerek İran ve gerek Türkiye’ye saldırılmasına karşıyız. İran muhalif grupları ve PKK’den defalarda Kürdistan Bölgesi’nin topraklarından komşu ülkelere saldırı düzenlememesini talep ettik. Yapılanlar tek taraflı değil, burada PKK hatalı, halkin bunu bilmesi lazım.”