Ataşehir’deki mimar Başak Cengiz’in, Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yayın yasağı getirildi.

Başak Cengiz'in öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Can Göktuğ Boz tarafından katledilen Başak Cengiz ile ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Ataşehir’de Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz hakkında yürütülen soruşturma sürüyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında, eylemin toplumda infial oluşturabilecek nitelikte olması nedeniyle kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla yayın yasağı kararı verilmesini talep etti.

Başvuruyu değerlendiren Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın yayın yasağı talebini kabul etti. Hakimlik, çeşitli basın organlarınca olayın çarpıtılarak yayın yapılması ihtimaline karşın soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya kapsamında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlanmasının ve haberin önlenmesi için yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Kararda, delillerin henüz toplanmamış olması nedeniyle çeşitli basın yayın organlarında duyum niteliğindeki, kamuoyunu ve yargıyı yanlış yönlendirecek haberlerin yayınlanmasının olayın aydınlatılmasını zorlaştıracağı kaydedildi.

(İHA)