Ressam Hakan Yaşar, Başak Demirtaş'ın beğendiği tabloyu Hazine yardımı hesabına bloke konan HDP'ye destek için açık artırmaya çıkardı. Açık artırmayı 6 bin dolardan başlatan Yaşar, “Sanat, siyasetten güçlüdür” dedi.

Başak Demirtaş'ın beğendiği tablo, HDP için açık artırmaya çıkarıldı

Ressam Hakan Yaşar, HDP'nin Hazine yardımı hesaplarına bloke konmasına karşı 'Hazinemiz halkımız' sloganıyla başlattığı bağış kampanyasına destek verdi.

30 yıldır Norveç'te yaşayan ressam Hakan Yaşar, Diyarbakır sergisini ziyaret ettiği sırada Başak Demirtaş'ın beğendiği tabloyu HDP'nin bağış kampanyasına yardım için açık artırmaya çıkardı.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre ressam Hakan Yaşar, açık artırmayı 6 bin dolardan başlattığını duyurdu. 1 Şubat'ta sona erecek olan açık artırmada tabloya şu ana kadar 7 bin 500 dolar teklif geldi. Ressam Yaşar, "HDP’ye destek için bu çalışmayı seçmemin nedeni, Amed sergime gelen Başak Demirtaş'ın sergide en çok beğendiği çalışmam olması. Bu tablom HDP’ye ufak bir destek olsun" dedi.

Ressam Yaşar, açık artırmaya sunduğu 'Hicret' (Göç) isimli tablosunu şu sözlerle anlattı: "Hicret, bir kadının göç hikâyesini anlatan uzun süren bir çalışmamdı. Benim gibi kendi toprağından göç etmiş insanların her ne kadar hayat güvenceleri olsa da bir eksiklik hissetmesi, böyle bir çalışma yapmama neden oldu."

Hicret (Göç), Tuval üzerine yağlı boya, 160x135 cmHicret (Göç), Tuval üzerine yağlı boya, 160x135 cm