Koronavirüs önlemleri kapsamında cezaevlerindeki görüş yasağı aileleri tedirgin ediyor. Cezaevindeki HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, "Selahattin'de 3 tane kronik rahatsızlık mevcut. Koronavirüs açısından çok riskli hastalıklar" diyerek Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu

Başak Demirtaş: Selahattin'in sağlığından endişe ediyorum



Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevlerinde görüş yasağı uygulanıyor. Tutuklu ve hükümlülere, yakınlarıyla görüntülü konuşma imkânı sağlanacağı bildirilmişti. Ancak henüz bu konuda bir ilerleme yok.

HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kasım 2016’dan beri tutuklu.

Eşini görebilmek için yaklaşık dört yıldır her hafta Diyarbakır’dan Edirne’ye giden Başak Demirtaş, kaygılarını dile getirirken DW Türkçe aracılığıyla Adalet Bakanı’na seslendi.

Başak Demirtaş, Adalet Bakanı'na "Tam 45 gün oldu hala bekliyoruz. Ne olacak bunu merakla bekliyoruz. Önümüz bayram, 45 gün süren sessizliğinizi sürdürmeyi mi düşünüyorsunuz?" diye sordu.

3 KRONİK HASTALIĞI VAR

Demirtaş, "Selahattin'de 3 tane kronik rahatsızlık mevcut. Koronavirüs açısından çok riskli hastalıklar. Selahattin dışarıda olsa bile çok riskli olacaktı. Selahattin'den haber alamamak beni çok endişelendiriyor. Haftada 2 defa 10 dakika olmak üzere görüşüyoruz. Ne yapıyor, ne ediyor, sağlığı nasıl diye 4 gün boyunca haber alamıyorum. Ne zaman sesini duysam o zaman rahatlıyorum" dedi.