İsmail Küçükkaya’nın programına katılan Başak Demirtaş, "Selahattin’le yaklaşık 19 aydır açık görüş yapamıyoruz, artık keyfiyete dönüştü" ifadelerini kullandı. Başak Demirtaş aynı zamanda, "Türkiye'ye barış ve demokrasinin gelmesi için mücadele ediyoruz" dedi.

Başak Demirtaş: Selahattin’le yaklaşık 19 aydır açık görüş yapamıyoruz

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan Edirne F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, pandemi sürecinde Selahattin Demirtaş'ın kapalı ve açık görüş haklarının elinden alındığını söyleyerek Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

"Türkiye'ye barış ve demokrasinin gelmesi için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullanan Başak Demirtaş, "Siyasi tutuklular özgürlüklerine kavuşmalı, hasta tutuklular cezaevinde tutulmamalı" dedi.

2016'dan bu yana cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş ile 19 aydır açık görüş yapamadıklarını aktaran Başak Demirtaş, korona virüsü salgını sürecinde görüşme sıklığının değiştiğini, kapalı görüş hakkının 'keyfi şekilde' sınırlandırıldığını söyledi. "Kızlarımız babalarına 19 aydır sarılamadılar" diyen Başak Demirtaş, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunarak görüş hakkı sınırlandırılmasının 'hiçbir açıklaması olmadığını' belirtti.