Başak Demirtaş, evli olduğu Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 9 HDP'li vekilin gözaltına alınmasının 4. yılı nedeniyle bir video yayınladı. Demirtaş, “Her türlü zulme karşı büyük bir moral ve dirençle mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla yılmayacağız” dedi.

Başak Demirtaş’tan 4 Kasım mesajı: Asla yılmayacağız

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 9 HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmasının ardından 4 yıl geçti.

Başak Demirtaş, 4 Kasım nedeniyle, evli olduğu Edirne F Tipi cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesinin ardından bir video yayınladı.

Yayınladığı videoya, “Az önce Selahattin’le görüştüm, sizlere selam ve sevgilerimi iletmemi istedi” sözleriyle başlayan Demirtaş şöyle devam etti:

“Dört yıl önce bugün Selahattin ve arkadaşları bir gece yarısı operasyonuyla adeta kaçırılarak rehin alındılar. İlk günden bugüne haksızlıklar ve hukuksuzluklar artarak devam etmiş olabilir, halen rehin tutmaya devam ediyor olabilirler. Ama asla teslim alamadılar, alamayacaklar da.

‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Selahattin ve ben gücümüzü sevgimizden, haklılığımızdan, sizlerin bize olan sevgisinden ve desteğinden aldık. Bizler bu güçle özgür yarınlarda sevdiklerimizle kucaklaşabileceğimiz günler gelinceye dek her türlü zulme karşı büyük bir moral ve dirençle mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla yılmayacağız”.

4 Kasım 2016 gecesi, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım gözaltına alınmıştı.

Gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirilmişti.