Selahattin Demirtaş ile telefon görüşmesi yapan Başak Demirtaş sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e tepki gösterdi

Başak Demirtaş'tan Adalet Bakanı'na görüntülü görüşme tepkisi

Türkiye'de Covid1-9 tedbirleri kapsamında cezaevlerinde görüş yasağı uygulanmaya devam ediyor. Tutuklu ve hükümlülere, yakınlarıyla görüntülü konuşma imkânı sağlanacağı bildirilmesinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen henüz bu konuda bir ilerleme yok.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'la telefonda görüştüğünü belirten Başak Demirtaş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e "Salgın nedeniyle kaldırılan yüz yüze görüşme hakkımızın yerine, görüntülü görüşme imkanı sağlanacağını söylemiştiniz. İki ay geçti. Ne zaman sağlanacak? Neden bilgi vermiyorsunuz?" diye sordu.

Başak Demirtaş, HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı olan ve 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş ile görüştüğünü yazdı.

Görüntülü görüşme imkanının ne zaman sağlanacağını Bakan Gül'e soran Başak Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Selahattin ile biraz önce telefonda konuştuk. Tüm dostlara selamı var. Salgın nedeniyle kaldırılan yüz yüze görüşme hakkımızın yerine, görüntülü görüşme imkanı sağlanacağını söylemiştiniz. İki ay geçti. Ne zaman sağlanacak? Neden bilgi vermiyorsunuz? @abdulhamitgul