Selahattin Demirtaş ile telefon görüşmesi yapan Başak Demirtaş sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan " İyi ve moraliydi, tüm dostlara selamları vardı. Yarin sesinin ulaştığı her saniye ne kıymetli, bugünlerde" mesajını paylaştı

Başak Demirtaş: Yarin sesinin ulaştığı her saniye ne kıymetli, bugünlerde

Başak Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşi HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

Herkese merhabalar. Selahattin ile konuştum bugün. İyi ve moraliydi, tüm dostlara selamları vardı. Yarin sesinin ulaştığı her saniye ne kıymetli, bugünlerde.

Geçtiğimiz ay eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 2012-2016 yıllarında yaptığı konuşmalar, verdiği röportajlar ve hakkında CİMER'e yapılan bir şikayet gerekçe gösterilerek 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla yeni bir dava açılmıştı.

Demirtaş hakkında, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 2. Olağanüstü Kongresi’nde ve HDP’nin 2. Olağan Büyük Kongresi’nde yaptığı konuşmalar, 3 Eylül 2016’da Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi’ne verdiği röportaj, 12 Şubat 2019 tarihinde hakkında CİMER’e yapılan şikayet ve çözüm sürecinde Kandil’de çekilen fotoğraf nedeniyle yeni bir dava açıldı. Demirtaş hakkında, 5 kez “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hazırlanan iddianame, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

İlk duruşma 14 Temmuz tarihinde görülecek.