Lider Başakşehir deplasmanda karşılaştığı Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Kritik bir galibiyet alan turuncu lacivertliler, sarı-kırmızılılar arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı

Başakşehir, Aslan’ı devirdi

Lider Başakşehir, Galatasaray karşısında neden ligin zirvesinde olduğunu gösterdi ve şampiyonlukta iddialı olduğunu kanıtladı.
Deplasmanda 2-1 kazanılan bir maç için “rahat galibiyet” ifadesi belki abartılı olabilir, ancak dün akşam Abdullah Avcı’nın takımı hakikaten maç içerisinde rakibe hiç gol pozisyonu vermeden, pas trafiğinde çok fazla zorlanmadan ve neredeyse oyunun kontrolünü tamamen elinde tutarak zafere uzandı. Avcı, kendi gücünün farkındaydı ve Tolga Ciğerci’nin yokluğunda Galatasaray orta sahasını çok rahat geçeceğini biliyordu. Bu sebeple mümkün olduğunca orta sahayı hızlı geçip Galatasaray yarı sahasının ortasında oyun setini kurmayı denedi. Zorunlu kontrataklarda ise elinde Visca gibi çok önemli bir silah vardı. Belki Visca üzerinden değil ama attıkları ikinci golü yaratan frikik böyle bir hızlı atağın sonucunda, Muslera’nın topu uzaklaştırmak yerine şansını zorlaması sonucunda kazanıldı.

Savunma tarafında ise ligin en istikrarlı teknik adamı, rakibin sol tarafına kademeli bir önlem aldığında işi kolaylaştıracağını biliyordu. Haftalardır Galatasaray’ı taşıyan Bruma’nın bindirme yapacak alanı yoktu maç boyunca, zira rakip onu bir yelpaze gibi açılan tek, çift ve onu izleyen üçlü bir blokta toplam 6 futbolcuyla durduruyordu her pozisyonda. O da her seferinde çizgiye daha fazla gömüldü ve ilk yarının sonunda soldan girip kale sahası içinde Eren’le topu buluşturduğu atak dışında nerede ise sahada görünmedi. Riekerink’in takımının da elinde tek bir silah kalmıştı, uzak şutlar. Onda da rakibin kalesinde ulusal takımın kalecisi olduğunda çok umudunuz olmuyor.

Aslında maçın 75. dakikası iki takımın bugünkü bulundukları yer ve performansları üzerine çok güzel bir göstergeydi. Galatasaray kendi sahasında 2-1 mağluptu ve maçın bitimine 15 dakika kala Başakşehir, Galatasaray’ı kendi sahasına hapsetmiş halde geriden oyun kuruyordu. Bu bir kabullenmişliğin ilanıydı adeta. Elbette Galatasaray taraftarı da bunun bilincinde olacak ki onlar da takımı ateşlemeye tenezzül dahi etmediler.

Son birkaç sezondur sürekli zirvenin hemen altında sıçramak için bekleyen Başakşehir artık yarışın bizzat içinde ve işi nereye kadar götüreceklerini merakla bekliyoruz.