Başakşehir’den zirve mesajı

Deplasman takımlarının ağırlığının hissedildiği dördüncü haftanın takımı Kadıköy’de Fenerbahçe’yi mağlup eden Başakşehir olurken haftanın oyuncusu da iyi oyununu bir de golle süsleyen Bursasporlu Dzon Delarge oldu. Haftanın en şık gol vuruşunu Umut Bulut yaparken haftanın teknik direktörü de takımına oynattığı oyunla ligimize renk katan Alanyaspor teknik direktörü Safet Susiç oldu.

Karabük deplasmanında rotasyonlu kadrosuyla zorlanan Beşiktaş tam maç gitti derken Babel’in golüyle galip gelmeyi başardı. Gol pasını veren Oğuzhan da böylelikle kaçırdığı penaltıyı affettirmiş oldu. Kara Kartal, henüz ritmini bulamamasına rağmen Galatasaray ile puanları eşitlemiş durumda. Geçtiğimiz sezon kendi sahasında ligin en başarılı üçüncü takımı olan Karabük, bu sezon evinde Başakşehir’in ardından Beşiktaş’ı da mağlup etmeye yaklaşmıştı. Oyun tam istedikleri gibi ilerlerken Tosic’in kırmızı kart görmesi tuzu biberi olmuştu. Batı Karadeniz temsilcisi tüm şartlar lehine gelişmesine rağmen rakibin fişini çekecek golü atamadığı gibi kalesinde golü görür görmez pes etti.

Umut Bulut’un sezonun ilk golünü attığı karşılaşmada Kayserispor Sivasspor’u deplasmanda 2 - 0 mağlup etti. Umut kaçırdığı tüm golleri affettirecek kadar güzel bir gol atmış olsa da oyundan alınırken gösterdiği tepki kendisine yakışmadı. Sivasspor mevcut oyununun üzerine koyamazsa ateş hattı civarlarında bir sezon onları bekliyor.

Bu haftanın seyircisiz maçı Konya’da oynandı. İlk üç haftada oyununun karşılığı kadar puan toplayamayan Alanyaspor, ihtiyacı olan üç puanı deplasmanda aldı. Konyasporlu futbolcuların aklı yapacakları Marsilya yolculuğunda olsa gerek. Sahada zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşadılar. Aykut Kocaman döneminin vazgeçilmezlerinden Ali Çamdalı’nın maçtan sonraki gün kadro dışı bırakılması da ilginç gelişme.

Fenerbahçe’nin Başakşehir karşısındaki oyunundan Aykut Kocaman dahil herkes memnuniyetsiz olsa da Sarı Lacivertli futbolcuların geçtiğimiz sezondan daha istekli ve hırslı oynadıkları, takımın ise daha derli toplu olduğu gün gibi ortada. Ancak henüz hedefler için yeterli düzeye çıkabilmiş değiller. Fenerbahçe taraftarını geçen sezon tribünlerden soğutan sebepler hâlâ kulüp bünyesinde olduğu için Fenerbahçeli oyuncu ve yöneticilerin ya taraftarsız oynamaları ya da kötü sonuçlarda taraftar tepkisine alışmaları gerekiyor. Başakşehir çok kritik bir haftada çok kritik bir galibiyet aldı. Kadıköy’den alınan üç puan Boz Baykuşların bu sene de şampiyonluk yarışının içinde olacaklarının resmi duyurusu manasındaydı.

Ligin 4. haftasında evinde Göztepe’ye kaybeden Osmanlıspor 280 gündür sahasında kazanamıyor. Demek ki tribünlere belediye çalışanlarını toplayıp tezahürat yaptırmak, mehteran takımı kurup tribünlere Osmanlı akıncılarının adlarını vermek zorlu bir deplasman yaratmak için yeterli olmuyor. Göztepe gereğinden fazla hücumcuyla maça çıkan rakibine bu tercihinin faturasını kesmeyi başardı. SüperLig’in tek İzmir temsilcisinin cezasının dolmasını sabırsızlıkla bekleyen Egeliler var...

Gençlerbirliği karşısında daha maçın başında yenik duruma düşen Trabzonspor baskılı ve tempolu bir oyunla ve ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı kazanmayı başardı. Transferin son gününde takıma kazandırılan oyunculardan Sosa’nın hemen ilk onbirde oynayacak kadar hazır olması, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gibi genç oyuncuların takıma katkısı... Her şey 50. yıl planına uygun ilerliyor... Gençlerbirliği’nde dördüncü kere göreve gelen Mesut Bakkal’ın işi hiç de kolay gözükmüyor.

Bursaspor evinde oynadığı ikinci maçı da kazanmayı başardı. Üstelik ligin güçlü ekiplerinden Akhisar’ı farklı mağlup ettiler. Taraftarıyla da barışmış gözüken Bursa’yı iyi bir sezon bekliyor. Futbolun en eski kuralı bu sefer Akhisar için devredeydi. Atamayana atarlar...

Lige hızı başlayan Galatasaray’ın ritmini milli maç arası bozmuş. Sivasspor’un yapamadığını Antalya yaptı ve Aslan sezonun ilk yarasını aldı. Çalkantılı günler geçirmesine rağmen istediği sonucu almayı başaran Antalya, iç sorunlarını çözerse geçtiğimiz sezonki performansının üstüne çıkabilir.

Kasımpaşa ile Yeni Malatya arasındaki gol düellosunun kazananı ev sahibi oldu. Ev sahibine galibiyeti Neumayr’in 89’da kullandığı serbest vuruş getirdi. Alman futbolcu ilk yarıda da hemen hemen aynı yerden rakip kaleciyi zorlamış ancak direğe takılmıştı. İki kere yenik duruma düşmesine rağmen oyundan kopmayan Yeni Malatyaspor haftayı puansız kapatsa da ilerisi için umut verdi.