Başakşehir fırtınası

Haftanın oyuncusu bir gol bir asistlik performansıyla takımının ilk galibiyetinin mimarı olan Adem Büyük olurken haftanın en güzel golünü Başakşehir’in genç oyuncusu Cengiz Ünder attı. Deplasmanda sezonun en farklı galibiyetini alarak liderliğini perçinleyen Başakşehir haftanın takımı, Trabzonsporu farklı yenen takımın yaratıcısı Igor Tudor ise haftanın teknik direktörü oldu.

Tolunay Kafkas’ın futbol felsefesi futbolseverlerin hayatından 90’ar dakika çalmaya devam ediyor. Haftanın tek golsüz eşleşmesinin taraflarından Akhisar, Tolunay Kafkas göreve geldiğinden beri gol atamıyor. Ligin namağlup takımlarından Gençlerbirliği’nin alametifarikası takım savunması. Ancak sezonun başaltı takımlarından olmak istiyorsa hücum konusunda da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.

İkinci yarıdaki sayısal üstünlüğünü iyi kullanan Kasımpaşa nihayet galibiyetle, genç golcü Batuhan Altıntaş da golle tanıştı. İkinci yarının başında 10 kişi kalan Kayseri, oyuna ortak olamayınca skor üstünlüğünü de koruyamadı.

Trabzonspor’un geriye düşünce dağılma sorunu devam ediyor. İlk yarıda bulduğu pozisyonlardan skor üretemeyen Ersun Yanal’ın öğrencileri Karabük’e farklı mağlup oldu. Durumu en iyi Erkin Koray’ın şarkısını hep bir ağızdan söyleyen taraftarlar özetliyordu “arkası gelmez dertlerimin, bıktım illallah”. Ligin yeni takımı Karabükspor ilk 6 haftada Fenerbahçe’den daha fazla puan toplamış durumda...

Kayseri ve Kasımpaşa maçlarında 10 kişi kalmasına rağmen kazanmayı başaran Bursaspor, İlker Meral’in hatalı kararıyla yine 10 kişi kaldığı Gaziantep deplasmanından Batalla’nın bu sezon kafa vuruşuyla attığı 4. golle öne geçmesine rağmen puan çıkaramadı. Son iki haftadır oynadığı oyunla umut vermeyen Gaziantep, Bursa karşısında bambaşka bir kimliğe bürünmüştü. Hak ederek kazandılar.

Beşiktaş Rize deplasmanında Adriano’nun 90+3’de attığı golle galip gelmeyi başardı. Geçen seneki orta saha kurgusu sebebiyle ataklarını göbekten yapan Beşiktaş atakları kanatlardan yapan bir takıma dönüşüyor ve her dönüşüm sancılıdır. Hikmet Karaman son yarım saate kadar gol yemeyip oyunun son bölümünde Kweuke’yi sahaya sürerek kontra ataklarla galibiyeti kovalamayı planlamıştı. Kamerunlu yıldız topu tutmayı başarsa da henüz şapkasından tavşan çıkartacak form düzeyine gelmediği için Karaman’ın planı tutmadı.

Başakşehir, Alanya’yı deplasmanda 5-0 yenerek liderliğini perçinledi. Emre Belözoğlu’nun varlığı BozBaykuşlar’ın oyununa olumlu yansımıştı. Alanya, futbolu çirkinleştirmeden oynamamanın cezasını kalesinde 5 gol görerek ödedi.

Arena’daki 100. maçına çıkan Galatasaray uzun bir aradan sonra ilk kez dolu tribünler önünde oynadı. Devreye mağlup giren Galatasaray’da geri dönüşün kahramanları serbest vuruştan bulduğu golle skoru eşitleyen Selçuk ve bu sezon ilk kez forma giyip 2 gol atan Podolski’ydi. İki dönem transfer yasağı cezası onanan Antalya da yönetim kadro dışı bıraktığı Eto’o’yu affetmişti. Zira Akdeniz temsilcisi için artık eldeki her oyuncu değerli.

Oyun olarak geçtiğimiz sezon bıraktığı noktanın gerisinde olan Konya, Adana karşısında şans golüyle kazandı. Aykut Kocaman takımlarının geç form tuttuğunu düşünürsek önemli olan kazanarak sıralamada yukarıya tutunmaktı. Ligin çaylak takımı Adanaspor Jurcic yönetiminde futbolun doğrularını yapmaya devam ediyor. Tek eksikleri oyunu skora yansıtamamaları...

Son haftaların kazanan 11’ini zorunlu olarak bozan Fenerbahçe’nin performansı sadece bir puana yetti. Hem Avrupa hem de ligde yoluna devam etmek istiyorsa Advocaat’in lige verilen arada ideal 11’i dışındaki oyuncularını takıma katkı yapacak seviyeye getirmesi gerekiyor. Zürich deplasmanındaki kötü oynama hakkını kullanan Osmanlı, Fenerbahçe karşısında da yenilmezlik unvanını korudu. Mustafa Reşit Akçay, Hollandalı meslektaşının aksine rotasyon oyuncularından verim alabiliyor.