Galatasaray mağlubiyetinin ardından evinde Kayserispor'u ağırlayan Başakşehir rakibi 3-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

Başakşehir geri adım atmadı

Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin üstünden 24 saat geçmeden haftanın perdesi Medipol Başakşehir-Kayserispor karşılaşmasıyla açılıyor. Kadıköy'de yaşananlardan sonra tadımız tuzumuz kalmamış durumda. Umudumuz galada iyi futbol izlemek. Derbiden sonra sanki hepimizin buna ihtiyacı var. Futbolumuzu yönetenlerin artık bir şeyler yapması gerekiyor demeli, mücadeleye geçmeli...

Pazar günü Galatasaray'a kaybeden ev sahibi çimlere mutlak üç puan parolasıyla çıkıyor. Sol bek Clichy'nin yokluğunda Alparslan ilk 11'de dikkat çekiyor. Abdullah Avcı yine savunmanın göbeğine Epureanu ile Manuel da Costa'yı yerleştirmiş. Arda sahada, sakatlıktan dönen Mossoro kenarda. Emre Belözoğlu, Visca ve Adebayor başarılı hocanın yine en büyük kozları olacak. Şampiyonluk yarışında var olacaklarsa, bugün ispatlamak zorundalar.

Malum sarı-kırmızılılar bir süredir düşüşte. Son maçlarında aldıkları Gençlerbirliği galibiyetinden sonra bakalım çıkışlarını sürdürebilecekler mi? Renktaşları, geçen hafta kazanırken Başakşehir'i oyun planından saptırmayı başarmıştı. Çılgın Rumen hoca Sumudica'nın dersini çalışıp çalışmadığı özellikle merak ediliyor. Beşincilik iddiasını sürdürmek istiyorlar mı; bekleyip görmek lazım.

Hızlı başladı maç. Başakşehir daha istekli görünürken, Kayserispor savunmaya iyi yerleşiyordu. İlk 20 dakikada iki tarafın da yaptıkları pas hataları dikkat çekiciydi. Deplasman ekibi tam oyunu dengeledi derken, ev sahibi 28'de öne geçiyordu. Dengesiz yakalanan savunmanın arkasına Arda güzel bırakmış, Visca ağları havalandırmıştı. Golden sonra tempo düşüyor, Arda'nın şutu, Costa'nın röveşatası derken ilk yarının son düdüğü çalıyordu.

İkinci devreye hızlı giren Kayserispor, 54'te skoru eşitlemişti. Costa'nın ıskasıyla başlayan akında Deniz'in ortasına Umut kafayı yapıştırmıştı. Avcı, golde hatası olan stoperin yerine İrfan Can'ı alıyor, Mahmut'u savunmaya çekiyordu.

67'de ev sahibi yine öndeydi! Hızlı gelişen atakta günün iyisi Arda, önünde kalan topa soluyla nefis vurmuştu. 72'de Elia'nın Umut'tan seken füzesi direkte patlamıştı. 75'te bu sefer Epureanu'nun kafası direkten auta çıkmıştı. Deplasman ekibi yüklense de son sözü 90'da ev sahibi söylüyordu. Visca'nın ortasını Adebayor öyle güzel indirmişti ki Elia'ya topu boş kaleye yuvarlak kalmıştı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, yaralarını saran Başakşehir maç fazlasıyla liderliğe yükselmişti.

Avcı'nın talebeleri yetenekli ayaklarıyla sonuca gitmesini bildi. Bir gol, bir asistle oynayan Arda sahanın yıldızıydı. Kayserispor ikinci yarıdaki performansıyla oyunu güzelleştirdi.

Bir şey kesin; bu yarışa yürek dayanmaz!