Lider Başakşehir evinde Konyaspor’u konuk etti. Başakşehir’de sakat olan Arda ve Epureanu’nun yerine Elia ve Attamah ilk on birde sahaya çıkmış, lige verilen arada takımla çalışmalara başlayan Clichy yeniden formasına kavuşmuştu. Eksiği bol Konya cephesinde Aykut Kocaman önceliği gol yememeye vermişti. Maçın ilk yarısında topun kontrolünü rakibine bırakan Konyaspor, kanatları iyi kapatarak rakibini göbekten atak […]

Başakşehir hata yapmadı

Lider Başakşehir evinde Konyaspor’u konuk etti. Başakşehir’de sakat olan Arda ve Epureanu’nun yerine Elia ve Attamah ilk on birde sahaya çıkmış, lige verilen arada takımla çalışmalara başlayan Clichy yeniden formasına kavuşmuştu.

Eksiği bol Konya cephesinde Aykut Kocaman önceliği gol yememeye vermişti. Maçın ilk yarısında topun kontrolünü rakibine bırakan Konyaspor, kanatları iyi kapatarak rakibini göbekten atak yapmak zorunda bıraktı, göbeğe yönelen Başakşehirli oyuncular oradaki duvarı aşamayınca da maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. İlk yarıda akılda kalan tek pozisyon ise Elia’nın VAR marifetiyle iptal edilen golüydü.

Maçı izleyenlerin aksine her iki teknik adam da sahadaki oyundan memnun olacak ki maçın ikinci yarısına değişiklik yapmadan başladılar. Oynanan oyundan ötürü göz kapakları ağırlaşan ve devre arasında çay-kahve takviyesiyle uyanık kalan futbolseverlerin imdadına 50’de Mossoro yetişti. Bu golün ardından tempo kazanan oyun izleyenlere de keyif vermeye başladı.

Zappa sanatı “hiçbir şeyden birşeyler yapmak” olarak tanımlar. Bu tanımdan yola çıkarak Edin Visca’nın farkı ikiye çıkaran golüne sanat, Boşnak yıldıza da futbol sanatçısı diyebiliriz. Visca’nın yetenekleri neden 6 puan farkla lider olduklarını açıklasa da Başakşehir Futbol Kulübü’nün varlığını açıklamaya yeterli olmuyor.