Başakşehir’in şampiyonluk umutları devam ediyor. Turuncu-lacivertliler 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu

Başakşehir’in inadı

Beşiktaş’ın geçen hafta derbide son dakikada Fenerbahçe’ye puan kaybetmesiyle zirve yarışında umutlanan Medipol Başakşehir, Gençlerbirliği’ni ağırlıyor. İstanbul ekibinde hedef belli; kazanıp maç fazlasıyla liderliğe yükselmek. Abdullah Avcı’nın talebeleri dörtte dört yapıp siyah-beyazlılar herhangi bir karşılaşmada takılırsa, tarihin altıncı şampiyonu ortaya çıkacak. Evdeki hesap şüphesiz Çarşı’ya uymuyor!

Bu sezon büyüklere karşı oynadığı maçlara adeta favori olarak çıkan Başakşehir acaba stresle başa çıkabilecek miydi... Rahat kazanır denilen kimi mücadelelerde oldukça zorlanan, hattâ puanlar bırakan takım bu kritik virajı alabilecek mi... Malum ligin boyu kısaldıkça, günler uzuyor, çantada keklik görülenler en az bir atmaca kadar yırtıcı olabiliyor.

Alkaralar cephesinde önemli bir eksik dikkat çekiyor. Başkent temsilcisinin ileri ucuna hayat veren, atan attıran Serdar Gürler yok. Maça sayılı gün kala, “Başakşehir’in bizi yenmesi anormal değil” diyen Ümit Özat’ın yapacakları özellikle merak ediliyor.

İlk düdükle birlikte sahaya atılan konfetiler başta güzel görünse de giderek tatları kaçırıyordu. Kritik randevu ilk çeyrek dilimde iki kere duruyordu zira çizgiler kayboluyordu. Üstüne verilen su molası cabasıydı. Hal böyle olunca da tempo bir türlü yükselmiyordu.

Rakibini uyutan Ankaralılar, 26’da öndeydi. Emre Belözoğlu’nun kullandığı yan topta hata yapmayan Hopf, eliyle kontrayı başlatmış, kendi sahasının ortasında topu alan Rantie metrobüs misali trafiğe takılmadan 60 küsur metre giderek fileleri bulmuştu. Güney Afrikalı futbolcu, Kızıldeniz’i yaran Musa Peygamber misali Başakşehir savunmasını delip geçmişti.

İlk yarı tamamıyla Gençler’in istediği gibi geçmişti. Yavaş oynadığından hep savunmaya toslayan ev sahibi ikinci devre vidaları sıkabilecek miydi; rüyayı sürdürmek için bir şeylerin değişmesi gerekliydi...

Savunmadan Bekir’i alan Abdullah Avcı, Mustafa Pektemek’i 56’da çimlere sürüyordu. Kaşla göz arasında skor dengedeydi. Sağda kurulan üçgen meyvesini Mossoro’nun dar açıdan yaptığı güzel şutla almıştı.

Dakikalar 66’yı gösterirken, İstanbul ekibi öndeydi. Savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı top önünde biten Pektemek bu sefer gol demekti! 80’de Epureanu’nun Vedat Muriç’e vurdurmamak için yaptığı müdahale tek kelimeyle hayatiydi. Rumen stoper maça Bekir’le başlamış, Attamah’la devam etmiş, Mahmut’la bitirmişti. Son düdükle ev sahibi liderdi!

Başakşehir adeta sahaya çıkmadığı ilk yarıdan sonra hocasının yaptığı altın dokunuşlarla üç puanı hanesine yazdırdı. “Midas” Avcı son üç haftayı iple çekiyor, tüm futbolseverler şimdi Bursaspor-Beşiktaş randevusunu bekliyor.