Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun şampiyonu Başakşehir oldu. Kayserispor’u 1-0 yenen Başakşehir, bitime 1 hafta kala en yakın rakibi Trabzonspor’a 7 puan fark atarak şampiyonluğu garantiledi. Maçın bitiminin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan sahaya inerek şampiyonluk kutlaması yaptı.

Başakşehir şampiyon oldu, Bilal Erdoğan sahaya indi

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun şampiyonu, bu akşam oynanan maçlar sonucunda belli oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben kurdum" dediği Başakşehir, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Sahasında Kayserispor’u 1-0 yenen Başakşehir, 69 puana yükselerek en yakın rakibi Trabzonspor’la olan puan farkını 7’ye çıkardı.

Trabzonspor ise sahasında oynadığı maçta Konyaspor’a 4-3 yenildi. Bordo-mavililer, maçtan galip ayrılsa da Başakşehir puan kaybetmediği için son haftaya şampiyonluk umudunu koruyarak giremeyecekti.

Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir, böylece Süper Lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandı. Başakşehir ayrıca, ligde şampiyon olan 6'ncı farklı kulüp oldu.

MAÇI LOCADAN İZLEDİ

Başakşehir'in şampiyonluk maçını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte locadan izledi.

Bilal Erdoğan, maçın bitiminin ardından sahaya inerek şampiyonluk kutlaması yaptı. Erdoğan, oyuncuların şampiyonluk pozuna da dahil oldu.

basaksehir-sampiyon-oldu-758673-1.

basaksehir-sampiyon-oldu-758674-1.

413 MİLYON TL’Yİ KASASINA KOYACAK

Süper Lig’de kazandığı şampiyonluk karşılığında 142 milyon TL’yi kasasına koyacak olan Başakşehir, halen yoluna devam ettiği Avrupa Ligi’nden şu ana kadar 13 milyon avro (115 milyon TL) kazandı.

Başakşehir, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA’dan yaklaşık 20 milyon avro (156 milyon TL) alacak. Turuncu lacivertliler gerek Avrupa Ligi’nde ve gerekse Şampiyonlar Ligi’nde kazanacağı her puana karşılık UEFA’dan ciddi miktarlarda para ödülü almaya devam edecek.