30 haftanın açılış karşılaşması ligin hem dibini hem de zirvesini yakından ilgilendiriyordu. Bir tarafta son 5 haftada 7 puan kaybederek takipçileriyle arasındaki puan farkı eriyen lider Başakşehir, diğer tarafta da son 5 haftada sadece 1 puan toplayabilen ve 17. sıraya kadar gerileyen Göztepe… Kasap et, kuzu can derdinde derler ya aynen öyle… Abdullah Avcı güven […]

30 haftanın açılış karşılaşması ligin hem dibini hem de zirvesini yakından ilgilendiriyordu. Bir tarafta son 5 haftada 7 puan kaybederek takipçileriyle arasındaki puan farkı eriyen lider Başakşehir, diğer tarafta da son 5 haftada sadece 1 puan toplayabilen ve 17. sıraya kadar gerileyen Göztepe… Kasap et, kuzu can derdinde derler ya aynen öyle…

Abdullah Avcı güven vermeyen stoperi Attamah’ın yerine Serdar Taşçı’yı tercih etmişti. Göztepe tarafında ise affedilen oyuncular Halil ilk 11’de, Alpaslan ise yedek kulübesindeydi. 

Başakşehir savunması atağa çıkarken kaptırdığı topla dengesiz yakalanıyor ve maçın henüz 7. dakikasında Göztepe Jerome ile öne geçiyordu.

İlk yarının sonlarına doğru Başakşehir  baskıyı artıyor, özellikle Visca ile bir kaç kez skoru eşitlemeye yaklaşıyor ancak VAR’ı da ikna edecek bir gol bulamayınca devre arasına 1-0 geride giriyordu.

Abdullah Avcı ikinci yarıya Elia’nın yerine Adebayor’u alarak başlıyor, o da yetmeyince 57’de Mossoro’nun yerine Napoleoni’yi sahaya sürüyordu. Dakikalar ilerledikçe Başakşehir’in baskısı, Göztepe’nin de direnci artıyordu.

71’de Avcı tüm riskleri alarak İrfan Can’ın yerine Bajic’i oyuna alıyordu. Ancak Göztepe, Başakşehir’in tüm hamlelerine Beto önderliğinde direniyordu. 

Maçın son bölümünde Başakşehir beraberlik sayısı için yüklenirken Göztepe yakaladığı ilk kontra atak fırsatını iyi değerlendiriyor ve Deniz Kadah ile maçı bitiren golü buluyordu.

Kulübeden gelen oyuncuların beklenen katkıyı yapamamaları sebebiyle son düzlükte tökezlemeye başlayan Başakşehir, şampiyonluk yarışında tüm avantajını kaybetti. Taraftarı İzmir Marşı’yla galibiyeti kutlayan Göztepe ise bu mühim galibiyetle yeniden lige tutunmayı başladı.